» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Megszemélyesítés
Két csapat játssza. Az egyik csapat tagjai felos [...]
Névhullám
A gyerekek körben állnak. Egy gyerek a nevét mo [...]
A halottvigyázó
A lámpát eloltják, csak egy gyertya világít. [...]
Élő szobor
A párok egyik tagja a "szobor anyaga", másikuk a [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Rab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok két, erőben nagyjából egyforma részre oszolnak. Az egyik rész a rablók, a másik a pandúrok. Mindegyik pártnak van valamilyen megkülönböztető jele. Rablók egérutat kapnak, ezalatt elvisznek és elrejtenek egy nagyméretű, de nem túl nehéz tárgyat. Míg a rablók a rablott holmi jelképét elrejtik, a pandúrok is elhelyezik valami biztos helyen a hivatalukat jelző nagy, ócska könyvet.
A két csapat játékosainak első feladata az ellenséges csapat székhelyének: a rablótanyának, illetőleg a pandúrőrsnek a felkutatása. A két tárgyat nem elég felkutatni, meg is kell hódítani. Ez nem verekedéssel történik, hanem egyszerűen számbeli túlerővel. Ha a rablótanyán több pandúr jelenik meg, mint ahányan őrzik a kincset, akkor a rablókat legyőzték- s megfordítva. Éppen ez a játékban a bökkenő: ha egy helyen sok pandúr, vagy sok rabló gyülekezik ezzel elárulják a központjuk helyét. Ha egy ellenséges játékos csöndben kikémleli a gyülekezőhelyüket, s jelt ad a többieknek, könnyűszerrel rajtaüthetnek a rejtekhelyükön. Ha viszont teljesen őrizetlenül hagyják, akkor egyetlen ellenséges játékos is ráakadhat s elrabolhatja. A legjobb mód tehát a rugalmas védekezés: többen elrejtőznek a tanya közelében, s csak akkor lépnek akcióba, ha kisebb-nagyobb ellenséges csapat közeledését figyelik meg. Ezek a hátvédek, a csapat nagyobbik része azonban csatár lesz: az ellenfél központjának kifürkészésére indul. A szétszéledt csapatoknak legnagyobb gondja a híradás. Az elrejtőzés öt percében megállapodhatnak speciális sípjelekben, útjelekben. Ha a rejtekhelyet felfedezte az ellenség, de nem tudta meghódítani, a védő játékosok át is helyezhetik, mielőtt az ellenség erősítése megérkeznék. Berendezhetnek a csapatok csalirejtekhelyet is. Ide vonják az ellenség figyelmét, s közben a valódi rejtekhelyen biztonságban lehetnek.
Ebben a játékban sem lekiáltás, sem foglyul ejtés, sem másmilyen egyéni legyőzés nincs. A felfedezett kémet sem lehet megakadályozni, hogy csapatához hírt vígyen. Minden azon múlik, hogy az elrejtést és rejtőzködést hogyan egyesítik gyors akciókkal.
Játék információk

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: 2 nagy csapat
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): nagyméretű, de nem túl nehéz tárgy; nagy, ócska könyvet
Játék: Rabló-pandúr nyomtatása Rabló-pandúr egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Túl hosszú!
2016-02-27 09:02:10
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Rab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.