» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Torpedójáték
Két csónak legénysége játszhatja. Mindegyik c [...]
Kötélkeresés
A gyerekeket két csoportra osztjuk, és egymássa [...]
Nyíló kapuk
Minél nagyobb a csoport, annál érdekesebb ez a [...]
Felelsz, vagy mersz?
Először is azt, hogy ki kezd, a játékosok dön [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sze- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály:
Kezdés
Minden játszó személy 200 zsetonnal indul. (1×50, 3×20, 6×10, 6×5) A licitálási minimum 5 zseton, a tétek növelésének minimuma ugyancsak ennyi. A licitálás a szokásos árverési módszerrel zajlik.
Akinek elfogytak a zsetonjai, az a továbbiakban nem játszik. Zseton a játékosok közt át nem adható.
A kikiáltási ár a nyeremény nagyságával, értékével arányosan 5-15 zsetonig lehet, értelemszerűen a kérdések nehézsége is ehhez igazodik. A játékban van egy fődíj, ez a játék végén kerül kalapács alá.

Licitálás
A játék során kétfajta licitálás lehetséges:
1. Hagyományos kérdés: A játékvezető ismerteti a kérdést, bemutatja a nyereményt, megállapítja a kikiáltási árat, majd a játékosok licitálnak. A nyertes fizet, válaszol a kérdésre, és ha sikeres volt, megnyerte a nyereményt. (Ha nem, a játékvezető dönthet, újra kikiáltja-e, vagy sem.)
2. Villámkérdés: A játékvezető elmondja, hogy milyen témakörben várható villámkérdés, megmutatja a nyereményt, majd közli a kikiáltási árat. A játékosok előbb licitálnak, a nyertes fizet, és ekkor kapja csak meg a kérdést. Ha ha sikeres volt, megnyerte a nyereményt. (A játék kiegészíthető azzal, hogy villámkérdés esetén a sikeresen válaszoló játékos fej vagy írás-alapon visszanyerheti a körben kifizetett zsetonjainak felét.)

Gyakorlati megvalósítás
Egy játék 10-15 körből áll (ebből villámkérdés max. 3-4), a végén a fődíjjal. Ezt az utolsó körben kell kalapács alá helyezni, tehát a játékosoknak érdemes erre is tartalékolniuk zsetont. A fődíj kikiáltási ára magasabb, és a kérdés is nehéz, de nem feltétlenül a legnehezebb, mert esetleg a legesélyesebb játékosok már elhasználták zsetonjaikat, és előfordulhat, hogy esetleg a túlzott nehézség miatt ezért nem sikerül fődíjat osztani a játék során.
A nyereményeket a játékosok hozzák az összejövetelre, de a játékvezető is ajánljon fel néhány dolgot, hogy legyen olyan nyeremény, amely az összes játékos számára új. A fődíj legyen lehetőség szerint valamivel értékesebb, mint a többi apróság. A licit kikiáltási ára és az érték álljon arányban a kérdés nehézségével, de lehet pár nehéz kérdés olcsó, hogy nagyobb legyen a verseny.
Játék információk

Célkitűzés: Játékos árverés, ahol feladványokkal lehet nyerni.

Pedagógiai javaslat: E játék eredetije a múlt század 70-es éveiben a Magyar Rádióban volt hallható havonta egyszer, hétfőn, a televízió adásszünetes napjain. Ez a változat tipikus társasági játék, azonban a játékmester részéről komolyabb előkészületeket igényel, amennyiben kb. 20-30 kérdést kell a játékalkalomra összeállítania kategóriákba rendezve, kikiáltási árral, megoldásokkal. A játék azomban meghálálja a kissé munkaigényes előkészületeket, kulturált, értelmes társaságban garantált szórakozást nyújt 1-2 órán keresztül (hosszabban játszva már fárasztó lehet).
A játékkal kapcsolatos árverési feladatok és kérdések ügyében szívesen segítek e-mailben, több száz kérdést állítottam össze az évek során, néhányat szívesen megosztok az érdeklődőkkel: cthulhu[]citromail[]hu.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: 5-10 személy (vagy 2-3 tagú csapatok)
Korosztály: fiatal felnőttek
Játékidőtartam: 60-
Kellék(ek): Árverési kalapács (vagy bármi, ami koppan), zsetonok vagy egyéb jelölők, óra (a gondolkodási idő méréséhez) Játékosonként/csapatonként egy üres lap és írószköz, hogy a kérdéseket és a gondolataikat lejegyezhessék. Nyeremények, egy fődíjjal a végén.
Játék: Szellemi árverés nyomtatása Szellemi árverés egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sze- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.