» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Menekülés
Egy széles kört rajzolunk a szoba közepére, am [...]
Mindenkinek 37 van
Mindenki gondol egy számra, pl. 14 megduplázza, [...]
Életkörök
Mindenki kézbe veszi a körlapot, a szép, kerek [...]
Teáskanna
A társaság körbe ül, a kör közepére, a föl [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Elf- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A három gyakorlat ebben a sorrendben játszandó, de az első gyakorlatot önállóan is alkalmazhatjuk.
Elfogadás - A csoporttagok összegyűlnek, és sétálni kezdenek körbe-körbe a helyiség közepén. Egyetlen szabály van:
Minden invitálást el kell fogadni; senki sem utasítható vissza.
A résztvevők szemhunyorítással, gesztussal vagy egyéb nem verbális módszerrel invitálhatják egymást. Az invitáló és az invitált megfogják egymás kezét, és kimennek a körből a helyiség szélére. Itt az invitáló röviden elmondja az invitáltnak, hogy miért hívta őt. Az utóbbi nem reflektál részletesen, csak megköszöni az invitálást.Ezután visszatérnek a körbe, és másokkal folytatják ugyanezt. A csoportvezető akkor állítja le a játékot, amikor a lehetséges változatok nagyjából kimerültek.
Elutasítás - A lebonyolítás hasonlít az elfogadó játékhoz, de a szabály a következő: Mindenki folyamatosan invitálja a többieket, de minden invitálást el kell utasítani; a körből senki sem mehet ki.
A gyakorlatot akkor fejezzük be, amikor már mindenki volt elutasító és elutasított is.

Elsősegély az elutasítottaknakA résztvevők leülnek, és behunyják a szemüket. A csoportvezető a következők elképzelésére kéri őket:
"Képzeld el, hogy a szoba közepén állsz. Közeledsz valamelyik csoporttaghoz, akit kiválasztottál magadnak. Feléje nyújtod a kezedet, de ő egy grimaszt vág, hátat fordít, és elmegy. Te meglepődsz, és nagyon rosszul érzed magad emiatt. Nyelsz egyet, visszamész a szoba közepére, továbbra is azt gondolod, hogy kedvel téged. De hiába nyújtod neki is a kezedet, ő is elutasít, és valaki más hívását fogadja el. Szörnyen érzed magadat, hinni sem akarod, hogy ez megtörténhetett veled. Gondolkodás nélkül odalépsz egy harmadik személyhez az előbbi hívó gesztussal, de ő is elutasít. Úgy érzed, hogy megőrülsz, kirohansz a szobából, le a lépcsőn az utcára, bolyongsz, se látsz, se hallsz. Felbukkan előtted egy telefonfülke, belépsz Felhívod a legjobb barátodat."
Ezután arra kérjük a résztvevőket, hogy nyissák ki a szemüket, és alkossanak tetszés szerinti párokat. A pár egyik tagja a visszautasított szerepét játssza, a másik a legjobb barátét. Öt percig beszélgetnek, és az utóbbi úgy igyekszik segíteni az előbbin, hogy megérti és megbeszéli vele az érzéseit, és megpróbál vele együtt konstruktív megoldást találni. Az öt perc letelte után szerepet cserélnek, és további öt percen át így beszélgetnek az előbbiek szerint.
A csoport megbeszéli a tanulságokat, különös tekintettel a "legjobb barát" által nyújtott segítség hasznosságára.
Játék információk

Célkitűzés: A személyközi kapcsolatokban előforduló elfogadás és elutasítás megtapasztalása kockázatmentes helyzetben

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: min. 12 fő
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: 20-30 perc
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Elfogadni vagy elutasítani nyomtatása Elfogadni vagy elutasítani egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Ez annyira nehéz játék, hogy még rutinos csoportvezetőknek sem ajánlanám. Maga a játék már-már perverz. Ki merte odaírni egy ismerkedős játéknál, hogy kockázatmentes? Senkinek nem ajánlom, hacsak nem akar sok-sok érzelmi hullát maga körül, amivel aztán nem tud mit kezdeni.
2009-12-17 15:21:13
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Elf- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.