» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Bábjáték
Egy játékos a padlóra fekszik. Játékostársa [...]
Meghaltam
Mindenki kap egy gyufát, de az egyikről lejkapar [...]
Tapintási gyakorlatok
Egyéni gyakorlat:
A gyermek a földön feksz [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Pé- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A csoporttagok fele leül a székekre. A többiek mögéjük állnak szabad választás szerint. A csoportvezető arra kér mindenkit, hogy néhány percig maradjanak csendben, és koncentráljanak az itt-és-mostra. (Közben lágy zene is szólhat.)
Az egyik álló résztvevő ráteszi a kezét az előtte ülő vállára, és néhány mondatban megpróbálja kifejezni az ő jelenlegi érzéseit, hangulatát, vágyait, lelkiállapotát. Egyes szám első személyben beszéljen, az ülő személy nevével kezdve mondandóját: "Én X. vagyok. . ."
Amikor befejezte, sorban a többiek is ugyanígy tesznek. Az ülők nem reagálhatnak a nevükben mondottakra.
Miután mindenkire sor került, az ülők helyet cserélnek az állókkal (a párok ne keveredjenek). Aki eddig állt, az most hallgatni fogja annak a mondatait, aki eddig ült, hasonlóan az előzőekben leírtakhoz.
Amikor a gyakorlat befejeződött, a csoport teljes kört alkot, és megbeszéli az élményeket. Hívjuk fel a résztvevők figyelmét, hogy elsősorban érzéseikre koncentráljanak, ne pedig arra, hogy a mögöttük álló pontosan eltalálta-e gondolataikat. Kérjük meg őket: mindenki beszéljen arról, hogy milyen érzés volt mondani, és milyen érzés volt hallgatni. Végül arra a bibliai vonatkozásra is hívjuk fel a figyelmet, hogy amikor Péter Pálról beszél, akkor Péterről is beszél.
Játék információk

Célkitűzés: Az empátia fejlesztése, személyes és csoportos dinamikai feszültségek felszínre hozása. - Visszajelzés adása és kapása indirekt módon.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: 6-20 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: 20-30 perc
Kellék(ek): feleannyi szék körben elhelyezve, mint amennyi a csoport létszáma
Játék: Péter és Pál nyomtatása Péter és Pál egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Pé- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.