» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Haj- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékvezetők mindenkinek kiosztják a lapokat, és kérik, hogy az ismertető elolvasása után mindenki rangsorolja saját véleménye szerint a tárgyakat 1-től 15-ig számozva őket fontossági sorrendben.
Ha készen vannak, akkor valamilyen véletlenszerű kiválasztási módszert alkalmazva, két azonos létszámú csoportra osztjuk a résztvevőket. A játékvezetők megkérik őket, hogy csoporton belül konszenzusra jutva egymással állítsanak fel közös sorrendet a tárgyak között. A két játékvezető egyik-egyik csapatnak néhány tanáccsal segíthet abban, hogyan, milyen módszerrel jussanak megegyezésre egymással (kompromisszum-konszenzus). Megkérik őket, hogy érvekkel támasszák alá döntésüket.
Az érveket közösen gyűjtsék össze, majd a két csapat két-három tagja üljön le egymással és próbálják meggyőzni egymást a saját csapatuk által kialakított rangsor helyességéről. A többiek közönségként figyelnek.
Minden játékos kiszámítja a saját rangsorának és a csapata rangsorának soronkénti pontszámkülönbségeit, majd összeadja azokat.
Például: saját: csapat: különbség: 1 12 12-1= 11 3 4 4-3 = 1 7 2 7-2 = 5
A játékvezetők a két csoport rangsorát összehasonlítva kiválasztanak két-két olyan tárgyat, amelyeket a csapatok pontosan ellentétesen (a sor elejére illetve végére) soroltak. A csapatokkal ismertetik a kiválasztott két tárgyat, majd akinél a különbségek összege nagy, az erősen közeledett a többiek álláspontjához , akinél a különbségek összege kicsi, az jobban tudta érvényesíteni saját véleményét a többiekével szemben.
Megjegyzés: Hasznos lehet ezt a játékot a résztvevőket valóban komolyan érintő döntés meghozatala előtt tréningként eljátszani.

Instrukciók:
Ön egy magántulajdonban lévő yachton hajózik a Csendes Óceán déli részén. Ismeretlen eredetű tűz következtében a yacht és tartalmának nagy része elpusztul.
A yacht most lassan süllyed. Helyzetük az óceánon nem meghatározott, részben mert lényeges, navigáláshoz szükséges eszközök semmisültek meg, részben mert Önt és a legénységet túlzottan lekötötte a tűz lokalizálásának feladata. Az egyetlen dolog, amit képesek megsaccolni az annyi, hogy kb. 1000 mérföldre vannak dél-délnyugatra a legközelebbi szárazföldtől.
Az alábbiakban 15 olyan cikk áll felsorolva, mely a tűz után is ép és sértetlen maradt. E cikkek mellett van még egy használható, életmentő gumitutaj evezőkkel, elég nagy ahhoz, hogy Önt és társait, valamint az összes alább felsorolt cikket elbírja. A túlélők zsebeiben talált dolgok a következők: egy doboz cigaretta, néhány doboz gyufa és S db 200 Ft-os bankjegy.Az Ön feladata, hogy a mellékelt listán felsorolt cikkeket 1-től 15-ig rangsorolja, aszerint, hogy az Ön túlélése, megmenekülése szempontjából ezek mennyire fontosak. 1-es számmal jelölje a legfontosabb cikket, 2-essel a második legfontosabbat, és 15-össel a legkevésbé lényegeset.
Az alábbi dokumentum harmadik oldalán a játékban szükséges, kivágható, fénymásolható kérdőív található.
Játék információk

Célkitűzés: konszenzus keresést, ön- és társismeretet fejlesztő játék

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: 20 fő + 2 fő játékvezető
Korosztály: 10-99 év
Játékidőtartam: 20-30 perc
Kellék(ek): az instrukciók és a kérdőívek fénymásolata, minden résztvevőnek íróeszköz
Játék: Hajótörés nyomtatása Hajótörés egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

2020-08-21 22:37:13
2020-08-21 22:37:00
Milyen könyvben található a fenti játék, illetve hasonló játékok? Köszönöm a választ előre is!
2011-02-17 14:11:43
még egyszer, hátha hibás, feltétlenül szükségem van a játék kérdőív részére, amit jeleznek, hogy melléklet, másolható, de hol? Kérek segítséget, köszi
2010-02-03 16:39:35
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Haj- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.