» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Tojás
Erős ecetben áztatjuk, míg a héja annyira meg [...]
Fusson a hármas!
Jó sokan játszhatjuk. Kiolvasunk három játéko [...]
Bumm
A résztvevők egymás után számolnak, de nem mo [...]
Házi recept optimistáknak
Aerotechnikai tudósok megállapították, hogy a [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Né- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Körben ülünk, a csoportvezető kezdi a játékot. Kézbe vesz egy összetekert újságot, majd beáll a kör közepére. Mindenki bemutatkozik. Ezután a kör közepén álló rámutat valakire, aki mond egy nevet. A kör közepén állónak az a feladata. hogy minél hamarabb megtalálja a név tulajdonosát, és gyengéden ráüssön a vállára, mielőtt az mondana egy másik nevet. Ha az újabb név hamarabb elhangzik, a körben állónak már e név tulajdonosát kell keresnie, akinek szinten egy új név mondásával kell továbbvinnie a játékot. Ha azonban a középen álló azelőtt üt a játékos vállára, mielőtt az mondani tudott volna egy nevet, akkor helyet cserélnek egymással. Az addig kör közepén álló leül a hibázó helyére, de csak akkor teheti ezt meg, ha nem felejtette el névvel indítani az újabb kört. Amennyiben ezt elfelejtette volna, ismét vissza kell állnia a kör közepére. Névvisszaadás nincs (ha valaki az én nevemet mondta, én nem mondhatom közvetlenül ezután az ő nevét), ez tévesztésnek minősül, ilyen esetben a tévesztőnek helyet kell cserélnie a körben állóval.
Játék információk

Célkitűzés: Megismerkedés, önismeret fejlesztése a csoport kezdetén; a feszültség csökkentése

Pedagógiai javaslat: Vékony újságot használjunk. A cél: egymás nevének megtanulása játékos for­mában. Szűk körbe üljön le a csoport, hogy mindenki könnyen elérhető legyen. Senki ne dőljön hátra, fejet elrántani tilos! A játék során a csoportvezető könnyen benyomásokat szerezhet arról, hogy melyik diák visszahúzódó, és melyik felszabadult. A csoportvezető kísérje figyelemmel, hogy kinek a neve szerepelt régen, és amikor ő kerül sorra, akkor azt a nevet mondja. Ha a kör kö­zepén álló már túl régóta áll középen, akkor a csoportvezető az első adandó al­kalommal hibázzon, így váltsa le a játékmestert. (Ezzel elkerüljük a korai csaló­dásokat.) A diákok nagyon szeretik ezt a játékot, éppen ezért, ha már nem a névtanulás a cél, rengeteg változatát játszhatjuk (pl.: állatnevekkel; esetleg el­csúsztatjuk a neveket eggyel balra vagy jobbra, így mindenki egy társa nevét kapja). Nem célszerű azonban egy foglalkozáson több változatot játszani, mert akkor az új és a régi név keveredni fog, így, bár kétségtelenül szórakoztató, de meglehetősen nehéz játékot kapunk.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: 8-16 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: 5-20 perc
Kellék(ek): egy újság
Játék: Névtanulás újsággal (fejrecsapósdi) nyomtatása Névtanulás újsággal (fejrecsapósdi) egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Né- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.