» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Fogy a csoki
Tegyünk le egy tábla csokoládét egy tányérra [...]
Labdastaféta
Hatos csoportok sorakoznak fel a szoba egyik vég [...]
Kíváncsi kocka
Először az A-jelű játékos dob a kockával, a [...]
Buzogány
A két padot a szoba közepére helyezzük úgy, h [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Cso- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Minden résztvevő megkapja a Tájékoztató egy példányát. A csoportveze­tő arra kéri őket, hogy az ott leírtak szerint járjanak el.
Amikor mindenki elvégezte a szükségesnek tartott bankműveleteket, a csoportvezető triádokba osztja a résztvevőket. Az a feladatuk, hogy forgó­színpadszerűen mindenki ismertesse meg a triád másik két tagjával a saját borítékjában elhelyezett kartonokon szereplő betéteit, kölcsöneit és jutta­tásait.
A triádok tíz percig dolgoznak együtt, majd újabb triádok alakulnak új összetétellel. További tíz perc után a triádok harmadik változata alakul meg, és ezek is tíz percig dolgoznak hasonló módon.
Az egész csoport összejön, és a résztvevők beszámolnak érzéseikről a "bankműveletek" végrehajtásával, majd ezek többszörös és többoldalú feltárásával, megbeszélésével kapcsolatban.

A tájékoztató:A helyiség közepén álló asztal jelképezi a Csoportbankot. Az asztalra helye­zett doboz a bank széfje. Az íróeszközök, borítékok és kartonlapok a bank eszközei.
Írja rá a nevét az egyik borítékra, amely a széf egyik fiókjaként fog szolgálni.
Gondolja végig ezután, hogy milyen tulajdonságok és viselkedésmódok jellemzők Önre. Ha van olyan közöttük, amelyet szívesen nélkülözne időnként, úgy ezeket a tulajdonságokat és viselkedésmódokat írja fel egy-egy kartonlapra, és tegye be a borítékba. Annyi kartonlapot használhat, amen­nyit akar.
Ezenkívül a bank olyan személyes tulajdonságokat és viselkedésmódokat is kínál, amelyet Ön szeretne magáénak mondani, de egyelőre nem rendel­kezik velük. E kínálat két formában lehetséges: rövid lejáratú kölcsön vagy vissza nem térítendő juttatás formájában. Vegye igénybe ezt a szolgáltatást is: írja fel kartonlapra a szükségesnek tartott tulajdonságokat és viselkedés­módokat, azt is megjelölve, hogy kölcsönként vagy juttatásként óhajtja. Ezeket a kartonlapokat vegye magához. Ezúttal is annyi kartonlapot használhat, amennyit akar.
Ha mindezt elvégezte, a csoportvezető közli a további teendőket.
Játék információk

Célkitűzés: Megismerkedés, önismeret fejlesztése a csoport kezdetén; a feszültség csökkentése

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: tetszőleges számú triád
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: 5-20 perc
Kellék(ek): minden résztvevőnek a Tájékoztató egy példánya; egy A/4-es vagy A/5-ös méretű boríték; kartonlapok szükség szerinti mennyiségben; íróeszköz; doboz, amelyben az összes boríték elhelyezhető.
Játék: Csoportbank nyomtatása Csoportbank egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

nagyon jó önismereti és együttműködést segítő játék!! köszönöm!
2011-01-07 21:19:49
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Cso- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.