» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Híres ember vagyok
A kiscsoportban mindenki elmond egy történetet a [...]
Stop!
A játékosok körbeállnak, ketten bemennek köz [...]
Célbadobó verseny
Két párhuzamos vonalat húzunk, 6 méternyire eg [...]
Északi-tenger hullámai
Körben ülnek, egy szék szabad. A játékvezető [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Pli- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A társaság nagy kört alkot. A kezdő játékos belép a körbe és elindul a kör belsején a játékosok előtt. Közben mindnyájan egy együgyű nyolcütemes kis dalt énekelnek: "Pli-pli-pli...". Amikor vége a dalocskának, a körbejáró játékos megáll ott ahol van, szembefordul az éppen ott a körben állóval, és teljes hangerővel ráüvölt, az visszaüvölt, majd beáll mögéje. Újból elkezdik a kis dalt, ami alatt immár ketten mennek körbe.
A dal befejeztével ismét megállnak, mire az első játékos ráüvölt a másoŹdikra, az pedig a körben hozzá legközelebb állóra, majd sorban visszaüvöltenek egymásra, és elindulnak immár hárman egy következő körre. Így szaporodik a körbe menetelő sorocska, egy ráüvöltéssel meginvitálva a körből valakit. Minden egyes esetben az üvöltés az első játékostól indul, végigmegy a soron és megfordulva az újonnan belépő játékosnál, hozzá tér vissza. A játékot érdemes időben abbahagyni (a hangszálak kímélése miatt.) Az üvöltések változatosak lehetnek, és egymást tempósan kövessék.
Játék információk

Célkitűzés: Annak ellenére, hogy a leírásból a játék komolytalannak vagy agresszívnak tűnhet, komoly feszültségoldó hatása van. Ezt mindenki megtapasztalhatja, aki egyszer is eljátszotta.

Tipus: tréfás tréfás RSS csatorna tréfás nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Pli-pli nyomtatása Pli-pli egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Ez eredetileg egy cserkészjáték. A cserkészjátékok közül sok van, amelyik elmondva vagy pusztán látva nem vicces vagy akár érthetetlen. Egy dolgos, fárasztó és néha feszült nap után fantasztikus érzés a pli-plit játszani a tűz körül. Nézni a több tucat gyerek arcát és élvezni, hogy végre teli torokból lehet üvölteni a sötétben, semmivel se törődve. Először én sem értettem, mi fog kisülni ebből, de tényleg fantasztikus élmény!
2012-07-31 09:37:50
Nekem ez így leírva egyáltalán nem vicces.
2011-08-14 15:40:36
hülyeségnek tűnik,de én már próbáltam és nagyon mókás... :D
2010-05-18 21:13:36
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Pli- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.