» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Tapsolj és kapd el!
A játékosok körben állnak. A kör közepén is [...]
Utcaseprő
A játékvezető kiválaszt egy betűt az ABC-ből [...]
Késleltetett torna
A résztvevők egymástól méternyire félkörben [...]
Tükörjáték
Két játékos ül egymással szemben. Emellett az [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Jut- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Egyik oldalán nyitott körben ül a csoport. A nyitott részen üres szék van a kör folytatásaként, de a szomszéd székektől némileg távolabb ("forró szék").
A csoportvezető elmondja, hogy a foglalkozások végén arra szeretne módot adni, hogy mindenki végiggondolja: mennyire sikerült a kezdéskor megfogalmazott célokat elérniük. Ehhez mindenkit arra kér, hogy egy önmagának szóló képzeletbeli csekk kitöltésével értékelje hozzájárulását a csoportmunkához, valamint azt, hogy mennyit tanult a csoportfolyamatból. A csekk értéke 0 forinttól 10 ezer forintig terjedhet. Ha valaki úgy gondolja, hogy keveset adott, illetve kapott, akkor ennek megfelelő kis összeget utaljon ki magának. Ha az a véleménye, hogy a hozzájárulása és a nyeresége nagy, akkor nagy összeget írjon a papírra.
Hagyjunk néhány percet arra, hogy mindenki eldönthesse: mekkora összeget ír a csekkre. Ezután a csekkeket berakják a borítékba, és ki-ki ráírja a saját nevét.
A csoportvezető összegyűjti a borítékokat, összekeveri őket, és találomra kihúz egyet belőlük. Akié a kihúzott boríték, az beül vele a "forró székbe", felnyitja a borítékot, és közli a csoporttal, hogy mekkora összeget adott önmagának.
A csoport és a "forró székben" ülő között beszélgetés indul. Ennek során az illető visszajelzést ad a csoportnak arról, hogy miképpen élte meg a csoportfolyamatot, a csoport pedig neki arról, hogy mennyire látják azonosan a helyzetet. Érdemes kitérni arra, hogy a csekkre írt összeget menynyire tartják a többiek reálisnak; ha nem éri el a maximumot, akkor mi lehet ennek az oka; valamint arra, hogy miképpen lehetett volna nagyobb "jutalomösszeget" elérni.- Ezután minden csoporttag hasonló módon sorra kerül.
Játék információk

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: 10-15 perc
Kellék(ek): valódi vagy játékcsekk, esetleg csekket imitáló papírlap a csoport létszáŹmával megegyező számban. Ugyanannyi üres boríték
Játék: Jutalomcsekk nyomtatása Jutalomcsekk egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Jut- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.