» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Távirat
Kiolvasunk egy távírászt. A többiek leülnek, [...]
Itt a tíz!
A cserkészek egymás kezét fogva egy nagy kört [...]
Halandzsa
Párokat formálunk, s ezek a párok kitalált nye [...]
Szállodai vendégek
A feladat a következő: egy szálloda vendégei v [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vé- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Körben ülünk, egyvalaki a kör közepén. A középső játékos sorban mindenkiről mond egy-egy mondatot. Kétféle mondatkezdés áll rendelkezésére: "Nyilvánvaló, hogy..." (és mond valami olyat, ami nyilvánvalónak tűnik a másikról). "Felfedeztem rajtad, hogy..." Amikor mindenkiről mondott egy-egy mondatot, akkor más ül középre, és kezdődik a játék elölről. .
Játék információk

Pedagógiai javaslat: Sok mondatkezdés lehetséges, pl.: Neheztelek rád, mert..., Méltányolom benned, hogy..., Az a véleményem rólad, hogy... stb. Fontos, hogy először a pozitív véleményekkel, megközelítésekkel kezdjük. A játék lehetőséget teremt az egy­másról alkotott vélemények kimondására, illetve a rólunk alkotott vélemények meghallgatására. Kellőképpen készítsük elő a gyakorlatot. A jelenleg egymásra "fújókat" kérjük meg, hogy függesszék fel a haragot, most ne jellemezzék egy­mást. Hagyjunk időt a csoporttagoknak arra, hogy szokják a róluk alkotott kép meghallgatását, feldolgozását, ezért érdemes először pozitív oldalról megközelíteni a személyiségeket. Kérjük meg a diákokat, hogy jobbító szándékkal közelít­senek egymáshoz, és a róluk elhangzott véleményeket is így kezeljék. A diákok nagyon kritikusak tudnak lenni egymással és önmagukkal szemben. Játszhatjuk úgy is, hogy az ül a kör közepére, akiről a többiek véleményt mondanak. Jóllehet az ember egyedül kiülve a kör közepére általában védtelennek érzi magát, ugyanakkor vállalhatja, hogy rábízza magát a csoport többi tagjára. Mindig a csoportvezető legyen az utolsó véleményalkotó. Így lehetősége nyílik arra, hogy a saját véleményét beleszőve mondandójába kompenzálja az esetleges erősen szélsőséges vagy sértő véleményeket.

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: 12 év felett
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Vélemények nyomtatása Vélemények egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vé- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.