» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Vakvezetés II
A játszók körbe állnak, megfogják egymás kez [...]
Helyzeteljátszások
El kell játszani bizonyos élethelyzeteket. A hel [...]
Átkelés a folyón
Az csapatok oszlopban állnak, az elsők kendőt v [...]
Békás tó
Egy nagyobb kört rajzolunk a földre, ez lesz a b [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vak- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Párokban játszuk. A pár egyik tagja behunyt szemmel jár, míg a másik játékos mögötte haladva, a "vak" vállára helyezett kezével irányítja a közös mozgást. Miután érezhető a partner mozgásán a lazulás­oldódás, páron belüli szerepcserével folytatódik a játék. A játék variációi bizonyos fokú nehezítést is jelentenek.
két kézzel a vállon irányít a látó. .
egy kézzel a vállon. .
egy ujjal, és a vak előtt járva irányít, vezet a látó.
csak a vezetett nevét vagy valamilyen előre megbeszélt hangot ismételgetve hívogat a látó.
a vak szabadon járkál, a vezető figyeli, és csak akkor jelez (érintéssel vagy hanggal), ha a vaknak irányt kell változtatnia.
A párok tagjai a terem szemközti falai előtt helyezkednek el. Az egyik sorban állók behunyt szemmel, egyenletes tempóban indulnak a másik oldal felé. A többiek feladata: meg kell fogniuk társukat a fal előtt. A játék után elemezzük a történteket. (A bizalom és a biztonság hiánya jól látható a behunyt szem­mel járók mozgásán: a fal közelébe érve lelassul mozgásuk.) "Megbízok benned" - mondjuk időnként. Ki lehet próbálni! Szerepcserével folytatódik a játék. .
A párok tagjai a terem szemközti falainál állnak, az előző változathoz hasonlóan. Egyetlen páros játszik, majd újabb következik: a látók nem fogják meg társukat, csak szólnak, kiáltanak, mielőtt az a falhoz érne.
Miután a párok egyeztették saját hangjelüket, egymástól két­-három méter távolságra helyezkednek el. Hogy a csukott szemű játékos merre megy, azt társának hangja (a beszéd tilos!) szabja meg számára, ugyanis követnie kell a "hangforrást".
A pár egyik tagja csukott szemmel megy társa felé. Ebben a változatban csak a megállásra és az indulásra adhat hangjelzést a partner. Kellő gyakorlat megszerzése után akár veszélyesnek tűnő helyzetek is felvállalhatók, például a fal (vagy más akadályok, székek, egyéb bútorok) előtt állítja meg a "vakot" társának hangja.


Más változatban: Egy vezető két vak -cél: a vezető mozgásának átvétele, harmonikus mozgás (közben zene)

Játék információk

Pedagógiai javaslat: Hibázni, veszélyeztetni nem szabad! A gyakorlatok végrehajtása során még az apró hibák is épp ellentétes hatást váltanak ki, mint amit elérni szeretnénk. Lehetőleg ne legyenek a teremben "veszélyes pontok" (kályha, olyan bútor, ami felborulhat, fogas, ami eldőlhet stb. ).

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Létszám: 8-16 játékos
Korosztály: 9-10 év fölött
Játékidőtartam: 5-10 perc
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Vakvezetés nyomtatása Vakvezetés egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vak- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.