» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Sülnek a kenyerek
A játékosokat két, egyenlő számú, és erőss [...]
Csoporthangulat színekben
Az eszközöket bemutatjuk, sőt kedvet csinálunk [...]
Jegesmedve-vadászat
A "Jegesmedve-vadászatot" teljesen sima nyom nél [...]
Kinek a bőröndje?
Egy játékos kimegy a teremből. Közben a többi [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Moz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játéknak több variációja ismeretes: Aligátorharc. A csoport tagjai párosával, egymással szemben, hason fekszenek. A földön bal kezükre támaszkodva, egymás jobb kezét megfogva, pró­bálják a társukat kimozdítani egyensúlyából.

A tenyerek harca. A csoport tagjai egymással szemben állnak, össze­tett lábakkal. A tenyerüket vállmagasságban a társ felé irányítva emelik. Megpróbálják egymást az egyensúlyból kimozdítani. Csak a tenyerek találkozhatnak, csak ezek érintkezésével szabad a másikat kimozdítani. .

Érintsd meg a társad! A csoport tagjai egymással szembeállnak, egy stabil pózban úgy, hogy a jobb lábfejük külső széle érintse egymást. Egymás jobb kezét a hüvelykujjnál fogva összekulcsolják úgy, hogy a mutatóujjukat kinyújtva a másiknak szegezhessék. Ezzel próbálják egymást megérinteni. Az nyer, aki meg­érinti a társát. Csak a jobb kéz érinthet, és csak az állhat harcban.

Mozdítsd el egy ujjal! A csoport tagjai párosával ülnek egymással szemben. (Nagyon segít, ha asztalnál ülnek.) Összeakasztják jobb kezük középső ujját. Megpróbálják egymást elhúzni a saját felükre. Megjegyzésként előre lehet bocsátani, hogy az ujjak szorítása nem engedélyezett.

Ujjhúzás madzaggal. (Ugyanaz, mint a Ki bírja cérnával) madzag. Ketten az asztal két oldalán ülnek. Jobb karjukat az asztalra fek­tetik, két mutatóujjukra egy-egy madzagkarikát fűznek, amelyet egy madzagdarab két végén kötöttek meg. Rajt! - szóra mindenki húzza a madzagot maga felé. Akinek sikerül a másik kezét maga felé az asztal végére elhúzni, az nyert. Sem a másik kezet, sem a test súlyát igénybe venni nem szabad, csak a karok ereje számít. A nyertes megkérdezheti, hogy ki mer vele ismét "ujjat húzni"?.

Billentő. Egy kört rajzolunk a földre, melybe a két játékos - akiknek elő­zőleg bekötöttük a szemét - egymásnak háttal beáll. Karba tett kézzel várják a jelzést, melyre testtel (fenékkel) ki kell billenteni az ellenfelet a körből. Aki kilép, kiesik. A bennmaradóhoz új játékost sorsolunk vagy választunk.

Kakasviadal. Két játékos áll egymással szemben, karjukat mellükön öszszefonják, és fél lábon ugrálva egymásnak rúgtatnak. A cél az, hogy a másikat kibillentsék az egyensúlyi helyzetből, vagy a másik lábát is le kelljen tennie. Aki­nek ez sikerül, az egy pontot kap. Aki előbb éri el a tíz pontot, az nyert. Lehet csoportosan is játszani (mindenki mindenki ellen) vagy két csapat egymás ellen, de ott ügyelni kell, hogy ne legyen durvaság belőle.

Buksitoló. Két játékos egy a földön meghúzott vonal két oldalán szembeáll, homlokukat összetámasztják. Két kezüket széttárva, egyensúlyt tartva tolják egymást mindaddig, amíg valamelyikük mindkét lábával átlép a vonalon. ő a nyertes. Hogy a fej ne fájduljon meg, lehet egy ruhadarabot a homlokok közé szorítani.
Játék információk

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: nagy csoport
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Mozdítsd ki a társad! nyomtatása Mozdítsd ki a társad! egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Moz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.