» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Mi jut eszedbe erről?
A játékosok körbeülnek. Az egyik mond egy tár [...]
Szokásos sípjelek
Az őrsök oszlopba sorakoznak, élükön az őrsv [...]
Jegesmedve-vadászat
A "Jegesmedve-vadászatot" teljesen sima nyom nél [...]
Körbelabda
Nagy kört alakítunk, s hangosan számolunk: egy, [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Fej- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok körben ülnek le, mindenki választ magának egy nevet (lehetőleg olyat, amely rá jellemző). Ez lehet állat, növény, autómárka, szereplő a Harry Potterből, stb. Mikor mindenki választott nevet, körbeülnek és elmondják neveiket, s hozzá, hogy miért pont ezt a nevet választották (miért jellemző rá az adott név).
Középre kerül az a játékos, aki a leghosszabb nevet választotta magának, de természetesen lehet más szempont is. Kezében egy összecsavart újság, vagy egy műanyag (nem túl kemény) palack van. Megegyezés szerint a kezdő játékos, valaki a körből, egy másik játékos választott nevét mondja. A középső játékos megpróbálja fejbecsapni, hacsak nem mond egy másik nevet idejében. Természetesen az őt megnevező játékosnak nem dobhatja vissza a labdát, illetve létező nevet kell mondania, és persze nem mondhatja a középen álló játékos nevét. Ha még idejében sikerül a középen álló játékosnak fejbecsapnia az elhangzott nevű játékost, mielőtt az másvalakit megnevezne, akkor helycsere történik, a pórul járt játékos áll be középre. A leülő játékosnak még azelőtt kell egy új nevet mondania, mielőtt leérkezik a székre, különben újból őt vághatják fejbe. Ha már mindenki tudja a választott neveket, érdemes újakat választani, és azokkal folytatni a játékot. Addig tart a játék, míg az újság bírja. Csak túl nagyot ne üssetek!


Más változatban: Természetesen saját névvel is lehet játszani, teljesen ismeretlen csoport esetében - a neveket megtanulandó.

Játék információk

Célkitűzés: A többiek nevének, személyiségének megismerése, megtanulása.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: 10-20 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): újságpapír, v. műanyag palack
Játék: Fejrecsapós nyomtatása Fejrecsapós egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Fej- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.