» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Vérengzés
Kiválóan alkalmas ez a játék agresszív és ha [...]
Ki hiányzik?
A játékosok körben ülnek, és becsukják a sze [...]
Menetelési őrület
Minden őrs részt vesz ebben a körversenyben. Az [...]
Vadász-labda
A vadász kezében van egy pattanós bőrlabda, a [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Am- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok felváltva helyeznek egy-egy jelet a tábla valamelyik, még üres négyzetébe; mindenki a saját jelével játszik. (A leggyakoribb jelek az X és az O, de másmilyenek is használhatók.) Az nyer, akinek sikerül saját jeleiből ötöt egyenes vonalban - vízszintesen, függőlegesen vagy ferdén - egymás mellé helyeznie. (Öt és négy a leggyakoribb értékek. Hárommal, illetve ötnél nagyobb számokkal is játszhatunk.)
Hárman vagy többen is játszhatnak; ez esetben a sokféle jel miatt az állás nehezen áttekinthetővé válhat, ezért célszerű különböző színekkel játszani.
A(z) Amőba (gomoko, gomoku) játék online is játszható itt!


Más változatban:
Ugrálós amőba
Ezt a játékot a tik-tak-tóéval megegyező táblán játssza két játékos, három-három bábuval. Először elhelyezik ezeket, felváltva egy-egy mezőre, arra törekedve, hogy hármat egy sorba állíthassanak. Ha ez nem sikerült, ugrálni kezdenek: felváltva felveszik egy-egy figurájukat, és a tábla egyik üres mezőjére teszik. Az nyer, akinek először sikerül sorbarakni bábuit.

Térbeli amőba
A játékot speciális "táblán" kell játszani: többszintes, polcszerű emelvényen, amelynek minden szintje egy-egy négyzetrácsot tartalmaz.
A tábla kocka alakú, vagyis a négyzetrácsok annyi sorból és oszlopból állnak, ahány emelet van. (Ilyen felszerelést időnként lehet kapni a játékboltokban.) Alul egy ilyen polc vázlata látható, sarka felől nézve. Számok jelölik az emeletet, kisbetűk az oszlopot, nagyok a sort.
A játékosok felváltva helyezik figuráikat valamelyik mezőre; céljuk a tábla két szélét összekötő - 3 * 3 * 3 mezős táblán három, 4 * 4 * 4 mezősön négy bábuból álló - sort kialakítani. Ez többféleképpen lehetséges; az 1aA mezőtől például építhetünk sort az 1cA, 1aC, 1cC mezőkig - azonos emeleten maradva -, valamint a 3aA, 3cA, 3aC, 3cC mezőkig, mindhárom emeletet érintve. A játék ugrálós változatát is kipróbálhatjuk.

3 ooo
  ooo
 ooo

2 ooo
  ooo
 ooo

1 oooC
  oooB
 oooA
abc

Játék információk

Célkitűzés: Az amőba a legismertebb és legegyszerűbb táblás játékok egyike. Általában négyzetrácsos papíron játsszák; a négyzetháló mérete lehet egyenlő a rendelkezésre álló papír méretével, de kisebb terület is kijelölhető.

online játék Online is játszható!

Tipus: táblás-társasjáték táblás-társasjáték RSS csatorna táblás-társasjáték nyomtatása
Létszám: 2 játékos
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Négyzetrácsos papír
Játék: Amőba (gomoko, gomoku) nyomtatása Amőba (gomoko, gomoku) egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Am- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.