» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Torna sípszóra
A cserkészek vonalban sorakoznak. Ha vezető egye [...]
Oda-vissza
A csapatok oszlopban állnak fel egymástól 4-5 l [...]
Osonós
Körbe székeket rak a társaság, akik legalább [...]
Kreatív kvíz
Legyünk igazságosak: a kvíznél mindig az van e [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bil- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: 8 golyós angol szabályok

Golyók: 7 piros, 7 sárga és a fekete. A játék célja a játékosnak az összes saját színű golyót a lyukakba juttatni, a játékot végül a fekete golyó
belökésével nyerhetjük meg (bármelyik lyukba).
A fehér golyó mindig a félkör középpontjából indul, s csak a golyók felé szabad lökni, hátra nem. A kezdés akkor érvényes, ha a kezdő játékos az első lökésével vagy a lyukba juttat egy golyót, vagy legalább két golyó ütközik a támfalnak. Ellenkező esetben a lökés érvénytelen, s a másik játékos kétszer lökhet. Ezt a szabályt csak a versenyjátékban alkalmazzák.
A játékosok úgy választanak színt, hogy a legelső belökött golyó lesz a játékos színe. Ha lökéskor több golyó kerül a lyukba, azok nem íródnak fel pontszámként (ha számolnak pontot), s a következő játékos választhat magának színt és lökhet. A játék végén a fekete golyó belökése akkor is érvényes, ha a fehér golyó is a lyukba kerül.

Hibák:
a) Fehér golyó kerül a lyukba (érvénytelen lökés); a fehér golyó a kezdőpontból indul újra.
b) Nem a saját színű golyót találja el a játékos először.
c) Nem talál el golyót a fehér golyó.
d) Nem a saját színű golyó kerül a lyukba (az ellenfélnek egy szabad és egy hagyományos lökése lesz).
e) A fekete golyó nem utolsónak kerül a lyukba (játék vége, a játékos vesztett).
A szabad lökés azt jelenti, hogy a b), a d) és az e) pont nem jelent hibát.

8 golyós amerikai szabályok

Golyók: 7 sima (csak ponttal ellátott), 7 csíkos (ponttal és csíkkal ellátott) és a fekete. A golyók színe itt nem számít. A fehér golyó kezdőhelyét mi határozhatjuk meg, de a félkörben kell lennie. Legalább egy golyónak kell a lyukba gurulnia, vagy négynek kell a támfalnak ütköznie. (Ezt a szabályt nem mindig alkalmazzák.) Ha ez nem következik be, az még nem hiba, két lehetőség van: vagy elfogadja az ellenfél a felállást, vagy ő kezd a másik helyett.
Lövéskor lehet a támfalra is játszani, de akkor a célzott golyót vagy lyukba kell juttatni, vagy a támfalnak lökni. Ha első lökés után nem került színes golyó a lyukba, így nincsenek kiválasztott színek a játékosok részére, akkor érvényes úgy is egy színes golyót belökni, hogy először a fekete golyóhoz érünk. Ha kezdéskor mindkét fajta golyó került a lyukba, az választ, aki belökte őket, s újra lök. Ha kezdéskor fekete golyó kerül a lyukba, választhatunk: ismét felállítjuk az összes golyót a háromszögbe, vagy a fekete golyót visszahelyezzük az eredeti helyére. Amikor a játékos belőtte az összes színes golyóját, meg kell neveznie, hogy melyik lyukba kívánja a feketét belökni. Ha másik lyukba ment, a játékos vesztett; ha nem ment be sehova, a további lökéseknél újból megnevezhet lyukat. A másik szabály szerint abba a lyukba kell belökni a fekete golyót, ami szemben van azzal a lyukkal, ahová utolsó saját színű golyónkat belöktük. Ez esetben viszont később is ide kell lökni, ha elsőre nem megy be.

Hiba esetén kétféle szabály alkalmazható: vagy kétszer lökhet a következő játékos, vagy elhelyezheti a fehér golyót a tábla bármely pontján. A hibák megegyeznek az előbb felsoroltakkal, de akkor nem érvényesek, ha a játék már elkezdődött, de nincsenek még meghatározva a színek.

9 golyós amerikai szabályok

A golyók 1-9-ig vannak számozva, plusz egy fehér golyó. A játék célja hiba nélkül lyukba juttatni a 9-es golyót. A fehér vonal mögül vagy róla bárhonnan lőhetünk kezdéskor. A kezdő játékosnak az 1. golyót kell eltalálnia először, ellenkező esetben újra kezdődik a játék. Kezdéskor viszont az első lökéssel lyukba kell juttatni egy golyót, ha nem sikerül, az hiba. Ha kezdéskor a fehér golyó kerül a lyukba, de más hibát nem követett el a játékos, akkor az 1. számú golyót vissza kell helyezni a helyére, ha az a fehér vonal mögé került. A másik játékos vállalhatja a következő lökést, de el is passzolhatja a lehetőséget. Ha a kezdés megvolt, akkor a fehér golyónak legelőször a legkisebb számozású golyóhoz kell érnie, ezek után bármelyik golyó lyukba kerülhet, ha az a kilences, akkor megnyertük a meccset. Hiba esetén az ellenfelünk a fehér golyót oda rakja, ahová akarja.
A(z) Biliárd / pool játék online is játszható itt!
Játék információk

Célkitűzés: A pool a biliárdjátékok egyik csoportja. A poolok sajátsága - a 9 golyós amerikai pool kivételével -, hogy mindkét játékos a golyók egyik csoportját igyekszik a lyukakba lökni, majd ha ez megvan, a fekete golyót.

online játék Online is játszható!

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: Min. 2 fő
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): asztal (téglalap alakú, sarkain és hosszanti oldalainak közepén lyukkal), dákó, fehér lökőgolyó (cue), többi golyó.
Játék: Biliárd / pool nyomtatása Biliárd / pool egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Tudja valaki hogy kell barátot kihívni?Előre is köszönöm!
2010-01-04 08:39:00
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bil- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.