» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Repül a közmondás
A játékosok körbeállnak vagy ülnek, a vezető [...]
Ki van a telefonnál?
Egymásután telefonálnak egymással a párok, is [...]
Család-játék
A játékvezető elmondja, hogy mindenki fog kapni [...]
Adj, király, katonát!
A játékosok két egyenlő pártra oszlanak. A k [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Int- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Az intarziajátékban egy feladott nevet vagy különös szót kell egy értelmes mondat szavai közé elrejteni. Például: "Hozd ide a kanapé terítőjét!" (Péter) vagy "Darvin meghalt fiatalon, de szelekciós elmélete örökké élni fog" (Londesz Elek), "Magát az égi kar inti, frigye sikerülni fog" (Karinthy Frigyes) A játék a legegyszerűbb formában folyik. A vezető felad először néhány egészen könnyű elrejtendő szót, hogy a játékot bemutassa. Mikor ezeket a megadott szavakat többen, többféleképpen el tudták rejteni, akkor kezdődik a tulajdonképpeni játék.
Tessék kitalálni intarziamondatokat, bármilyen szabadon választott szóval Akinek eszébe jut egy, az jelentkezik majd felszólításra elmondja a mondatot. A többieknek ki kell találni, hogy mi az elrejtett szó Aki először kitalálta, annak van joga, hogy a következő intarziamondatot mondja. De ha éppen nem tud, akkor más is jelentkezhet. Ha már ily módon jól megy a játék, más formában folytathatjuk. Egy játékos kimegy. A többiek feladnak egy egyszerű szavakból álló, intarziában elrejthető mondatot. Ezeknek a szavait kiosztják a sorban ülő játékosok közt. Aki túl nehéznek találja a neki jutott szót, helycserével könnyebb szót kaphat, vagy ötletet kérhet a gyakorlottabb játékosoktól. Mikor készen van a mondat elosztása, behívjuk a kitalálót, és sorban elmondják neki az egyes szavakat rejtő intarziamondatokat. A kitaláló többször megismételtethet egyes mondatokat, s bőven kap gondolkodási időt. Ne találjunk ki túl hosszú mondatokat, elhelyezhetünk csali intarziákat is.
Játék információk

Célkitűzés: Az intarzia szó eredetileg azt a díszítési módot jelenti, amikor valamilyen anyagba más anyagok darabkáit illesztik bele bizonyos minta szerint.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Játék: Intarzia nyomtatása Intarzia egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Int- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.