» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Almatánc
A fiúk kapnak egy-egy almát. Minden fiú felajá [...]
Botlovaglás
A botot kinevezzük hátaslónak, ha van kéznél [...]
Kinek van valami eldugnivalója?
Egy kivételével az összes játékos kört alkot [...]
Ízlelés: teák, ivólevek
A körben ülők között elindítunk egy bizonyos [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Te- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A társaság körbe ül, a kör közepére, a földre letesznek két párnát amin majd a két "teáskanna" fog ülni. Ketten kimennek és megállapodnak egy olyan szóban, amelynek kettős értelme van, például a "kosár" (vásárlási kosár vagy a "kosarat kapott" kifejezésben használt kosár), és megállapodnak, hogy ki melyikről fog beszélni. Bejönnek és elkezdenek beszélgetni, úgy hogy nem ejthetik ki a kosár szót, hanem helyette "teáskannát" mondanak. Például:
- Az én teáskannámnak nem szokott örülni az aki kapja.
- Az én teáskannám nagyon hasznos.
- Az én teáskannám sok sértődés okozója lehet.
- Az én teáskannámat sokan annyira szeretik, hogy még utazáskor is magukkal viszik.

Stb. Folytatódik a játék. Ha társaságból valaki rájön, nem mondja ki hangosan, hanem ő is bekapcsolódik a beszélgetésbe: "A teáskannádat műhelyekben szokás fonni?" Ebből a beszélgetők látják, hogy eltalálta miről van szó. A kitaláló beül az egyik játékos helyére. A játék addig folytatódik amíg mindenki ki nem találta miről is van szó.


Más változatban: Az egyik játékos egy szóra gondol. Mond két-három olyan mondatot, amiben szerepel ez a szó. A szót azonban nem mondja ki, helyette a "teáskanna" szót használja. A mondatokból a többi játékos megpróbálja kikövetkeztetni, mi lehet az a szó. Ezután minden játékosnak lehetősége van egy kérdést feltenni az első játékosnak. Ez történhet ülésrend szerinti sorrendben vagy összevissza aszerint, kinek van valami tippje, de mindenki csak egyet kérdezhet. A válaszadónak mindegyik kérdésre úgy kell felelnie, hogy az adott szó benne legyen a válaszban, de persze ezúttal is "teáskannát" mond helyette. Például így:
- Tegnap új teáskannát vettem - mondja az első játékos, aki a "cipő"-re gondol.
A második játékos arra következtet, hogy az illető a "krumpli"-ra gondolt, és azt kérdezi:
- Megsütöd, mielőtt megeszed?
Erre a válasz:
- Nem, a teáskannát nem lehet megenni.
Ekkor a harmadik stb. játékos is felteszi kérdését, egészen addig, amíg valaki ki nem találja, mire gondolt az első játékos. Aki kitalálja, kap egy pontot. Ha már mindenki kérdezett, de a játékosok mégsem tudják, mi az a szó, akkor "szabad a gazda", és a pontot a feladvány kitalálója kapja.
Hasznos lehet, ha az első körben a játékvezető vállalkozik a kigondoló játékos szerepére, hogy bemutassa a játékban rejlő lehetőségeket. Ha már mindenki gondolt, a játékosok összeszámolják pontjaikat, és az nyert, akinek a legtöbb pontja van. A pontozás természetesen nem szükségszerű velejárója a játéknak.

Még másik változat: A játékot úgy is játszhatjuk, hogy a kérdezők is használhatják kérdéseikben a "teáskanna" szót annak ellenére, hogy nem tudják, mit jelent, például így: "Hol vetted az új teáskannádat?" Mulatságosabbá tehetjük a játékot azzal, ha olyan szóra gondolunk, aminek több jelentése van: például "nap" vagy "fogó".

Játék információk

Célkitűzés: A kitalálós játékok egy változata. A másik által kigondolt szónak a szabályok szerinti kitalálása kiváló agytornára ad lehetőséget.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá
Játék: Teáskanna nyomtatása Teáskanna egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Te- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.