» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Időgép
Idézzük fel, majd próbáljuk megjeleníteni öt [...]
Előadás-egyveleg
Egy mondatot különféle stílusokban kell előad [...]
Csörgőkígyók
Találkoztatok már csörgőkígyóval? Nos, most [...]
Mosolydobás
A csoport tagjai körben ülnek s egy összecsomó [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vit- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Jó gyakorlat és játék az, ha vitákat tartunk bármiféle közérdekű kérdés felett. Elnökként a vezető szerepel. Az ő feladata, hogy gondoskodjék egy felszólaló cserkészről, aki a kérdést bevezeti, elmondva róla a maga véleményét és egy másikról akinek a véleménye eltérő az előbbiétől. A kettő meghallgatása után a többi cserkész sorra hozzászól a kérdéshez és végül szavaznak.
Nagyon fontos, hogy a vezető a fiúkat erősen érdeklő kérdést vessen fel, amely tárgyánál fogva véleményadásra serkenti őket. Egy két gyűlés után már bizonyos gyakorlatra tesznek szert a fiúk és hamarosan elsajátítják a nyilvános ülések egyes formaságait is, mint tetszésnyilvánítás, engedelmeskedés az elnöknek, szavazás, a Ház megkövetése, köszönetmondás stb., emellett az összefüggő ügyes előadásban is gyakorolják magukat. Viták helyett a törvényszéki tárgyalás is érdekes és szórakoztató. A vezető ebben az esetben a bíró, a cserkészek pedig a vádlottak, tanuk, panaszosok, ügyészek, védőügyvédek, rendőrök, fogházőrök stb. szerepét töltik be.
Jó, ha ismert törvényszéki eset tárgyalását utánozzuk, ahol a szereplők nagy vonásokban tudják a mondanivalójukat és azokat saját leleményességük szerint formálják. Maga az eset lehetőleg erkölcsi tanulságot is rejtsen magában, amit az ügyész vagy a bíró a tárgyalás végén kifejthet.
Játék információk

Tipus: csoportépítő csoportépítő RSS csatorna csoportépítő nyomtatása
Játék: Viták, bírósági tárgyalások nyomtatása Viták, bírósági tárgyalások egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vit- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.