» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ismételjük a történelmet
A cédulák összekeverve egy dobozban az asztal k [...]
Kerek a káposzta
A lányok, fiúk párt választanak, és körbe á [...]
Kapd el!
A játékmester a szoba közepén ül egy széken, [...]
Időgép
A játék vezetője elmondja, hogy most egy érdek [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bö- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játék elnevezését az észak-amerikai préri inspirálta. A játékosok egy negyede személyesíti meg a bölényteheneket. Oldalt kinyújtott karral kört alakítanak, majd leeresztik a kezüket és még három vagy négy lépést hátrálnak. Ezt a helyet megjelölik egy frisbee-vel vagy valami mással és ráállnak. A bölénytehenekkel egyenlő számú játékosok, a bölénybikák, megfogják egy-egy tehén kezét. Ezután tegyünk egy labdát a kör közepére, és már kész is a csorda. A labda egy kicsi, védtelen bölényborjút szimbolizál, ő a játék célja. A maradék játékosok párokat alkotnak. Egyikük az indián vadász, aki felszáll a másik cserkész, vagyis a lova hátára. Kezdődhet a játék. A lovagló indiánoknak meg kell próbálniuk a bölények körét átszakítani és a borjút megfogni, vagyis a labdát félrerúgni. A bölények védőgyűrűjét azonban érintés nélkül kell áttörni. A bikák viszont nem engedhetik el a tehenek kezét, ez utóbbiak pedig nem hagyhatják el a megjelölt helyet. Amelyik lovast egy bölény meglökött, annak el kell hagynia lovával a kört, és a következő támadás előtt helyet kell vele cserélnie. Vagyis nem biztos, hogy megéri a legtestesebb társunkat kiválasztani lónak.
Játék információk

Célkitűzés: A játék, mint ahogy a leírtakból kiderül, nem magányos vadászoknak való, a bölények védőgyűrűjét ugyanis csak az indiánok koncentrált támadásai képesek megtörni. Egy jó csapat számára azonban semmi sem lehetetlen.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: 24 fő
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): frizbi, labda
Játék: Bölényvadászat nyomtatása Bölényvadászat egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

köszönjük, javítottuk a játék leírását
2008-08-01 21:23:12
Azt írja nem kell kellék, azták meg freesbee és labda is van benne. :-P
2008-08-01 07:46:23
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bö- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.