» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Tintahal
A tintahalak hosszú csápjaik miatt talán félel [...]
Gúzsbakötött felelet
A játékvezető tetszés szerinti kérdéseket te [...]
Most mutasd meg!
A jelenlévőkből két csapatot alakítunk, lehet [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bem- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Megegyezünk abban, hogy mindenkinek öt perce van arra, hogy keressen magának valakit, akit nem ismer, és elmenjen vele beszélgetni. Ha letelt az öt perc körbe ülünk és mindenki sorban bemutatkozik, úgy mintha ő lenne az akivel az előbb beszélgetett, és elmond mindent amit tud "magáról". Evvel vidámmá tehetjük a bemutatkozás sokszor kínos perceit.


Más változatban: "Mi történt velünk legutóbbi találkozásunk óta" a fenti szabályokkal kezdődik azzal a kiegészítéssel, hogy a diákok nem csak a verbális információkra figyelnek, hanem próbálják meg társukat utánozni is (hanghordozás, sajátos mozdulatok, jellemző szóhasználat stb.). Ezt a gyakorlatot időben később végezzük (miután a csoport már összeszokott), jó alkalom erre egy hosszabb tanítási szünet utáni első találkozás.

Játék információk

Célkitűzés: Ezt a játékot, akkor érdemes játszani, ha olyan emberek jöttek össze, akik még nem ismerik egymást.

Pedagógiai javaslat: Ez a gyakorlat már összetett, nehezebb az előzőeknél. Lehetőség kínálkozik egymás nevének megtanulása mellett a meglévő ismeretek kibővítésére. Kérjük meg a diákokat, hogy próbáljon meg mindenki belebújni a társa bőrébe, és egyes szám első személyben mondja el, amit a társától hallott. Amíg az előadás folyik, a társ a szereplő háta mögött álljon, és fogja annak vállát. A testi kontaktus segít az előadónak, hogy minél jobban beleélje magát a szerepbe. Mindig történjen meg a szerepcsere is. Minden előadást beszéljünk meg, esetleg videofelvétel segítségével hasonlítsuk össze a tényleges és az utánzott "produkciót". Az előadások során kísérjük figyelemmel, hogy ki mit mond el magáról, mert az a csoportvezetőnek sok információt nyújthat a csoporttagok személyiségéről, beállítottságáról.

Tipus: ismerkedős ismerkedős RSS csatorna ismerkedős nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: 20-30 perc
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Bemutatkozás szerepcserével nyomtatása Bemutatkozás szerepcserével egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

én azt hittem ez egy online játék ha valaki tud egy mászkálós játékot a club marian és a sherwoodon kívül amivel lehet játszani akkor szóljon létszíves
2011-06-12 17:42:54
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bem- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.