» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Börtön
35-40 méter hosszú játszóhelyet jelölünk ki, [...]
Csoportos erőpróbák
Két csapatot alakítunk, s húzunk egy egyenes vo [...]
Felcédulázás
Egy őrs elhagyja a szobát. A többi hatos csapat [...]
Kedves tárgyam
Mindannyian használunk tárgyakat, eszközöket m [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sna- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Először is a pakliból ki kell venni a Nyolcasokat, ezek nem játszanak. Színre színt tenni, ha nincs akkor adut tenni, és felülütni mindig kötelező! Húszat (azonos színű Király és Felső) vagy negyvenet (adu színű Király és Felső) csak a hívó jelenthet, de ekkor a húsz vagy negyven valamelyik lapját (a Királyt vagy a Felsőt) kell hívnia. Első körben az első hív, utána a, aki vitte a kört. Az nyer, aki előbb gyűjt össze legalább 66 pontot. A jelentett negyven 40 pontot, a jelentett húsz húsz pontot ér, de csak ha van mellette ütés is. Az elvitt Ász 11, a Tízes 10, a Király 4, a Felső 3, az Alsó 2 pontot ér, a Kilences nem ér pontot. Ha a húsz, vagy negyven jelentésével megvan a 66, akkor nem kell hívni, vége a játéknak. Csak a hívó jelentheti be, hogy megvan a 66 pontja, ekkor vége a játéknak. Ha a 66 pontot nem sikerült összegyűjteni, akkor az nyer, aki az utolsó ütést viszi. Ha valaki úgy nyer, hogy az ellenfélnek legalább 33 pontja van, akkor 1 pontot, ha az ellenfélnek van ütése de nincs 33 pontja akkor 2 pontot, ha nincs ütése akkor 3 pontot kap. Ha az első játékos az első hívás előtt Snapszert mond, és úgy ér el 66 pontot, hogy az ellenfél nem ütött, akkor 6 pontot kap, de ha üt az ellenfél, akkor ő kapja a 6 pontot. A következő játékban az oszt, aki kezdett.

Négyen játszható változata: Minden játékos kap az osztótól három-három lapot. Miután megnézték, az első mond egy lapot. Ennek a szine lesz az aduszín, és akinél maga a lap van, az lesz az elsővel párban, de nem szabad bejelenteni, hogy kinél van. Ha a mondott lap az elsőhöz kerül, akkor ő egyedül lesz. Ezután az osztó oszt még mindenkinek három-három lapot, és ezzel el is fogy a pakli. Az első hív. Amíg ki nem teszi valaki a mondott lapot, addig mindenki "egyedül" van, azaz egyedül kell megpróbálnia a 66-ot összegyűjteni. Ha a mondott lap tulajdonosa lerakja a lapot, azaz egyértelmű lesz, hogy ki kivel van, a "csapattagok" összeadhatják pontjaikat. Ha így megvan a 66 annál a csapatnál, amelyiknek a tagja hívna, vége a játéknak, ha nincs akkor jöhet a következő kör. Snapszert a kezdő játékoson kívül a társa is mondhat az első körben, ha a mondott lappal üt. A győztes csapat minden tagja megkapja a győzelemért járó pontot/pontokat. Ha valaki(k)nek kigyűlt 12 pontja, az(ok) kiszáll(nak) a további játékból. Ha többen maradnak játékban, akkor a számuknak megfelelő játékkal folytatják, ha egyvalaki marad, az kap egy "bunkó"-t.

Hárman játszható változata: Minden játékos kap az osztótól négy-négy lapot. Miután megnézték, az első mond egy színt, ez lesz az aduszín. Ezután mindenki kap még 4-4 lapot. Az első van egyedül, a másik két játékosnak együtt kell kigyűjtenie 66 pontot. A négyszemélyes játékból áthozott pontok megmaradnak. Aki elér 12 pontot, az kiszáll. Ha ketten maradnak játszanak tovább, ha viszont csak egyvalaki marad, az kap egy "bunkó"-t.

Ketten játszható változata: Az osztó 4-4 lapot oszt, a másik játékos mond egy aduszínt, ezután az osztó oszt még négy-négy lapot. Ha az osztó nyolc lapja között nincs adu, kicserélheti azokat a megmaradt 8 lapra. Ennél a játéknál csak az utolsó ütés számít. Aki azt viszi, az megmenekült, a másik pedig kap egy "bunkó"-t, és lehet újrakezdeni a játékot.
Játék információk

Tipus: kártyajáték kártyajáték RSS csatorna kártyajáték nyomtatása
Létszám: 2, 3, vagy 4
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Egy pakli magyar kártya
Játék: Snapszer / Snapszli nyomtatása Snapszer / Snapszli egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

2020-03-20 09:19:44
Szerintem az ismertetett leírás egy játékfolyamat végigkisérése.Mégpedig abban a formában h van egy 4 fős társaság,és addig megy a játék amíg ketten maradnak.Az elérhető pontokban mindíg megegyeznek h mennyi a plafon.A klasszikus 2-es köszönő viszonyban sincs a leírtakkal.
2012-02-07 18:27:35
DE van amikor mondanak 1,2,3 meg a szankó,meg még van valami,de már rég játszottam
2011-12-15 20:04:35
egész pontosan a 2 fős játékban az osztó 3 - 3 lapot oszt, majd a következőt színnel fölfele leteszi ez lesz az adut. Majd kioszt még 2-2 lapot. A maradék paklit ráteszi az asztalon lévő adutra és innen lehet, húzni. A 2 fős játéknál valóban ki kell venni a 7-8-9-et. Cél elérni a 66-ot. A kívül maradt (nem játszó) paklimaradványból lehet jegyezni (húzni) az írást. A nyerő fél aki elérte a 66-ot 1 kártyát levesz a kívülálló (nem játszó) pakliból ha az ellenfél elérte ütésekből a 33-at. 2 kártyát levesz ha az ellenfél nem érte el ütésekből a 33-at. 3 kártyát levesz ha az ellenfélnek nem volt ütése és magamellé teszi külön. Az első leosztásnál az adut (a 3-3 leosztott lap utáni asztalon maradó) lap megfordításával (takarás) a hívó félnek ütnie kell 66-ig anélkül, hogy az ellenfél 1x is üssön. Ha nem éri el a 66-ot vagy az ellenfél üt akkor az ellenfél 3-mat ír. Az ütés nélküli 66 elérése a snapszer. A játék a kívülálló lapokból való 7db gyűjtésére megy, de lehet a teljes elfogyásra (hajós) is játszani.
2010-07-05 14:08:04
ez a bunkózás nevű játék, én is így ismertem
2010-07-01 19:01:06
ketten játszhato.a paklibol a 7 8 9-ket kivesszűk.az oszto 5-5 lapot oszt,és feldob egy lapot a tetejéeől az az adut ha abbol a szinből van király,meg felső az 40 pont ha más szin 20 Az huz aki vitte az űtést.A Végén szinre szint kell rakni..........stb
2010-01-09 00:41:22
Kérlek írd meg, te hogy ismered! Mit írnál át? :)
2008-11-02 19:29:21
Sokféle változatával találkoztam, de ez... főleg az utolsó... a ketten játszható változat... valaki írja már át egy kicsit.
2008-11-01 19:01:53
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sna- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.