» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Macskafarka
Kiolvasunk egy helyben forgót, a játékosokat k [...]
Variáció
Egy bekötött szemű játékos mögött egy csont [...]
Csomagolás
Helyszín: szőnyeg vagy szőnyegpadlós teremA cs [...]
Rablóulti
Tíz-tíz lapot osztunk, a maradék kettőt a hív [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Dom- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Keverés után az osztó mindenki elé oszt egymásra rátéve min. hat lapot hátlappal felfelé - majd az így kialakult dombok tetejére egyet-egyet úgy, hogy az viszont látható legyen mindenki által. A saját dombjának legalsó lapját mindenki megnézheti. Ezután mindenkinek oszt 5-5 lapot. Az előre megállapodott kezdő játékos kezd.
Ha a soron következő játékosnak ötnél kevesebb lap van a kezében, akkor annyi lapot kell húznia a pakliból, hogy pontosan öt legyen. Ha Jokert húzott, azt le kell tennie maga elé, és újat kell húznia. Ha Ász van a kezében, azt köteles kitenni, ezzel megkezd egy sort. A megkezdett sorokra növekvő sorrendben egyesével lehet felpakolni a többi lapot.
A játékos a saját lapjai közül (ezek: a kezében lévő lapok, a dombjának a felső, látható lapja, a Jokerei, illetve a tárolt lapjai) addig pakolhat a megkezdett sorokra, ameddig csak akar vagy tud. A Joker bármilyen lapot helyettesíthet, kivéve az Ászt. Ha a domb tetejéről tette le a lapot, akkor a domb legfelső lapját fel kell fordítani. (Ha ez Joker, akkor is csak megkezdett sorokra tehető ki, azaz nem tehető le a többi, húzott Joker közé.) Ha lepakolás közben a kezéből elfogy a lap, azonnal húz újabb öt lapot. Ha elfogyott a domb, az illető kiszáll a játékból (az összes megmaradt lapját a befejezett sorokhoz kell tennie.)
Ha egy sor elért a Királyig, akkor azt a sort félre kell tenni, és amikor elfogy a húzólap, újra megkeverve "visszaforgatni" a játékba.
Ha valaki már nem tud, vagy nem akar rakni, és még öt lap van a kezében, akkor a 4 saját tár egyikébe kell letennie valamelyik lapját. Egy-egy tárban több azonos lap is lehet, de minden egyes tárban csak egyféle. (Példa: 4 Dáma csak egy tárhelyet foglal, két 8-as és egy 10-es kettőt, a 3-as, 4-es, 6-os, 9-es lapok pedig mind a 4-et.) Ha a játékos nem tud egyik tárba se rakni, akkor a kezéből egy lapot a dombja alá kell tennie.
Játék információk

Tipus: kártyajáték kártyajáték RSS csatorna kártyajáték nyomtatása
Létszám: min. 2
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Min. 2 pakli francia kártya (Jokerrel együtt)
Játék: Domb nyomtatása Domb egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Lehet ezt itt a neten valahol játszani?
2019-06-03 23:13:38
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Dom- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.