» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ellentét
A játékosok körben ülnek. A játékvezető a f [...]
Várlabda
Jó nagy kört rajzolunk, majd egymásnak adogatju [...]
Teve játék
Körben ülnek, középen 3-4 édesség, vagy egy [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kac- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játék elején annyi lapot veszünk ki a pakliból, ahányan játszanak. Az egyik a pikk ász legyen, a többi véletlenszerűen kerül ki.
A játékvezető a lapokat hátlapjukkal felfelé az asztalra teszi. Mindenki húz egy lapot, anélkül, hogy azt bárki másnak megmutatná. Aki a pikk ászt húzza, az lesz a "gyilkos". A sorsolásra természetesen bármilyen házilag készített, hasonló eszköz is megfelel.
A gyilkos úgy dolgozik, hogy feltűnés nélkül szemkontaktust teremt valakivel, és rákacsint. Ha ez sikerül, az illető "meghal", vagyis kiesik a játékból. Akire rákacsintanak, annak néhány másodpercet várnia kell - hiszen különben rögtön lelepleződne a "gyilkos" és vége lenne a játéknak - vagyis kis szünet után jelzi, hogy áldozatául esett a gyilkosnak.
A játékosok célja, hogy gyilkolás közben érjék tetten a gyilkost, azaz szemtanúi legyenek a kacsintásnak, úgy, hogy nem rájuk kacsint a gyilkos. Ez meglepően nehéz feladat, hiszen a gyilkoson kívül mindenki kerüli a többiek tekintetét, mivel attól fél, hogy áldozattá válik.
Ha egy szemtanúnak sikerül meglesnie a gyilkost, akkor leleplezheti, és ő nyeri a játékot. A gyilkos akkor nyerhet, ha a játékosok száma három alá csökken, mert ekkor már nincs, aki tetten érje a gyilkost.
Játék információk

Célkitűzés: Mulatságos stratégiai játék, amely mozgósítja a koncentrálóképességet és az érzékszerveket, megfigyelőkészséget is igénybe veszi.

Tipus: érzékszerv fejlesztő érzékszerv fejlesztő RSS csatorna érzékszerv fejlesztő nyomtatása
Létszám: min. 6
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kártycsomag
Játék: Kacsintós nyomtatása Kacsintós egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

+ hogy ha 2 gyilkos van és azok egymásra kacsintanak akkor egyik sem hal meg és onnan tudják hogy 2 van
2009-05-08 20:34:58
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kac- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.