» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Sarok labda
10 x 7 méteres pályát jelölünk ki. A pályát [...]
Kendőfogó
Kiolvassuk az első fogót, aki háttal áll a tö [...]
Székcsere
Helyezzünk el két széket egymástól mintegy n [...]
Tükörjáték
Két játékos ül egymással szemben. Emellett az [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal A v- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Először elmondjuk a játék menetét, mely szerint a rövid varázsszavak, milyen irányított mozgásoknak felelnek meg. Varázsszavak a következők lehetnek: "Tipp", "Topp", "Topogós", és "Kipp", "Kopp", "Kopogós" Mindegyik szóhoz egy mozgásfajta tartozik. Ha a "tipp" varázsszó hangzik el, akkor a kezeket mozgatjuk szabadon, vállból vagy csuklóból, kinek hogy van kedve. Ha a "topp", akkor a lábak mozgatására kerül sor, de úgy, hogy mindenki ülve marad közben. Ha a "topogós" hangzik el, akkor kezet, lábat mozgatjuk egyszerre és topogunk is, de halkan. A "kipp" az ugyancsak kézmozgás, de egy taps is elhangzik, a "kopp" ugyancsak lábmozgás, de a lábunkat egy kicsit a földhöz koppintjuk. Végül a "kopogós" azt jelenti, hogy a székről felállva úgy mozgunk, hogy közben kopogunk is a lábunkkal. A varázsszavakat csak akkor változtassuk, ha már mindenki átvette az irányított mozgást. Szerencsésebb, ha először csak három varázsszó jelentésével gyakoroljuk, majd amikor már jól megy, akkor mondjuk el a következő hármat. A "varázsló" a játékvezető, de ha jól megy, akkor átadhatja a varázsló szerepet a mellette állónak, vagy annak, aki megfigyelése szerint lassabban, megkésve tudja csak átvenni a mozgásokat. A játék különösen jól alkalmazható farsangi mulatságokon ahhoz, hogy a nem táncolók is bekapcsolódhassanak a mozgásba. Figyeljünk arra, hogy ha kerekesszékkel vesz részt valaki a játékban, akkor a topogásnál és a kopogásnál a kerekesszék ütögetésével érjen el valamilyen hanghatást.
Játék információk

Célkitűzés: Figyelni arra, hogy mit is jelentenek a "varázsszavak", és a varázsló irányító szavainak megfelelően mozogni.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: A varázsló irányít nyomtatása A varázsló irányít egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal A v- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.