» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Kanaszta
A kanaszta hét azonos értékű lap (köztük ese [...]
Számbeszéd
Frissítő hatású, erős koncentrációs gyakorl [...]
Tintahal
A tintahalak hosszú csápjaik miatt talán félel [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Té- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Minden résztvevő kap egy A/3-as méretű újságpapírt. A feladatuk az, hogy egy tetszés szerinti állatformát tépjenek ki belőle. A papírt ehhez ketté lehet hajtani, vagy egyszerűen bármilyen tetszés szerinti méretre lekicsinyíteni. Az állatnak lehetőleg egy darab papírból kellene elkészülnie. A fantáziát természetesen ebben az esetben sem kell semmiféle korlátok közé szorítanunk. Végtére is egy állat kikukucskálhat egy nagy fa mögül, elbújhat a kövek között, vagy elképzelhető, hogy csak a feje látszik ki egy virágos mezőből. Ezt mind beleláthatjuk a tépkedett formákba - fő, hogy valamilyen módon legyen egy állat a képen.


Más változatban: Az így elkészített állatok aztán maguk is sokféle további játéklehetőséget kínálnak. Először is, az alkotók bemutathatják az általuk készített állatokat. Ez történhet "realisztikusan", azaz a játékos elmesélhet mindent, amit az adott állatról tud, és természetesen a saját, ahhoz fűződő emlékeit, történeteit. Mesékre fogékonyabb vagy élénkebb képzelőerővel megáldott játékosok kitalálhatnak a képükhöz egy történetet, vagy elmondhatnak egy olyan mesét/történetet, amelyben az adott állat szerepel. A játékosok gyűjthetnek szólásokat, közmondásokat, kifejezéseket is az egyes állatokhoz kapcsolódóan.
A résztvevők kiscsoportos- vagy nagycsoportos formában beszélgethetnek arról, hogy mi lehet az állatokhoz kapcsolódó szólások eredete. Hogyan kapcsolódik a nyúl a húsvéthoz, miért szerencseszimbólum a malac, és miért mindig a szamár a buta. Ha érdeklődést vált ki ez a téma, a résztvevők otthon is utánanézhetnek, felkészülhetnek ezzel a következő játékdélutánra. Lexikonok, régi könyvek nagyon hasznosak lehetnek az ilyen kutakodásban, aminek során új kérdések, ötletek, érdekességek merülhetnek fel, és esetleg a következő összejövetelnek is új irányt adhatnak. Az egyes résztvevők sajátos tudása és tapasztalata gazdagíthatja a csoportot, a közös kutatás, munka és játék pedig szorosabban összekapcsolja a tagokat.
Az állatokat ki is festhetjük, ami által határozottabb egyéniséget nyerhetnek. A rajzolás és festés néha szórakoztatóbb lehet, mint gondolnánk, és olyanokat is magával ragad, akik pedig saját állításuk szerint "az utóbbi ötven évben nem érdeklődtek a festés iránt". A jól sikerült vagy mulatságos művek megnevettethetnek, vidám beszélgetéseket indíthatnak el és jó hangulatot teremthetnek.

Játék információk

Célkitűzés: A papírtépkedés alkalmas a kéz finommotoros mozgásának trenírozására, az így készült állatok, pedig sok különféle játékhoz szolgálhatnak kiindulópontul.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Újság, papír, íróeszköz, rajzeszköz
Játék: Tépett állatok nyomtatása Tépett állatok egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Té- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.