» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Pszt!
Álljunk körbe, szorosan egymás mellé, arccal b [...]
Léggömb póló
A gyerekeket két csoportra osztjuk. A csoportokon [...]
Kiraklak a körből
Kötéllel meghatározott körbe mindenki beáll. [...]
Újságlecsapós
A játékvezető a kör közepén áll és helyet [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Té- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Valaki a csoportból, de az is lehet, hogy a játékvezető elindít egy néhány elemből álló mozdulatsort, mondjuk karjait mellén keresztbeteszi, és megfogja a vállát. Ezt a mozdulatsort átveszi mindenki, majd, mikor már a zene ritmusára mindenki együtt csinálja ezeket a mozdulatokat, akkor a közvetlen mellette lévő átveszi az irányító és mintaadó szerepet, és az előbbihez egy újabb mozdulatot tesz hozzá, például tapsol egyet. A csoport ezt is átveszi, majd a további játékosok is hozzátesznek egy-egy mozdulatot. A mozgásos játék így mehet tovább, megmozgatva a fejet, nyakat, vállizmokat, karokat, kezet csuklóból. Lehet tovább úgy is folytatni, hogy széken ülve a lábakat, majd újra állva egy lépés előre, egy lépés hátra és így tovább. Ha van lehetőségünk rá, nagyon jól működik ritmusos zenére, ez lendületessé, pergővé tudja tenni, de a tornaórák vezényszavait kerüljük. Ha nehezen megy az, hogy milyen mozdulatot tegyenek hozzá a játékosok, és a bizonytalanság lelassítja a játékot, akkor lehet egy olyan kezdőkört csinálni, ahol végig a játék vezetője az, aki hozzátesz a kiindulóhoz egy mozdulatot, figyel a csoportra és megvárja, hogy mindenki át tudja venni az alapritmus tartásával az elindított mozdulatot.
Játék információk

Célkitűzés: Figyelemkoncentráció, ritmusos, nem túl nehéz mozgás átvétele, a másik ember és az egész csoport mozgásritmusára hangolódás és temperamentumos mozgás.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Magnó/CD-lejátszó, jó ritmikus zenével, bár e nélkül is működőképes.
Játék: Tégy hozzá egy mozdulatot! nyomtatása Tégy hozzá egy mozdulatot! egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Té- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.