» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Névgombolyító
Körben ülünk. Az egyik játékosnál van egy go [...]
Üvegezés
Nagyon hasonlít a "Üveghorgászás
A játékhoz szükség van legalább három, lehet [...]
Mi a változás?
Különböző tárgyakat sorba rakunk az asztalon. [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tap- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok körben állnak. A kör közepén is áll valaki, ő dobja a labdát egymás után a különböző játékosoknak. Akinek dobja, annak tapsolnia kell mielőtt elkapja, utána pedig visszadobja a kör közepén álló játékosnak. Ha kevés a résztvevő és kicsi a kör, közvetlenül is dobhatja egyik játékos a másiknak.


Más változatban: A játék jól kombinálható a labdás névjátékokkal (lásd az ismerkedési játékoknál!). Ebben az esetben először hangosan ki kell mondani annak a játékosnak a nevét, akinek dobjuk a labdát, és csak utána dobunk. Ha valaki esetleg elfelejt egy nevet, természetesen lehet kérdezni, vagy segíthetnek a többiek!
Az egyszerű labdadobós-tapsolós változatot tetszés szerinti módon és mértékben lehet nehezíteni. Gyakorlott játékosok például az egyszeri tapsolás helyett kétszer vagy háromszor is tapsolhatnak. Ebben az esetben persze a kör nem lehet túl kicsi, hiszen akkor nem lenne elég idő a tapsolásra. Ha a kör - például hely hiányában nem tágítható - egy lehetséges megoldás, ha először nevén szólítjuk az illetőt, és csak utána dobunk, így marad ideje tapsolni. Versengő kedvű játékcsoportokban játszhatjuk úgy, hogy aki elejti, vagy nem tapsol, az kiesik, a bent maradóknak viszont körről körre bonyolultabb feladatot kell a labdaelkapás előtt végrehajtaniuk.

Játék információk

Célkitűzés: Egyszerű, koncentrálást és ügyességet fejlesztő játék.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kb. 20 cm átmérőjű gumilabda (esetleg kettő)
Játék: Tapsolj és kapd el! nyomtatása Tapsolj és kapd el! egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tap- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.