» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Pantomim kitalálós
Ez a kitalálós játék nem csak a fejnek szól, [...]
Ingó céltábla
A játékvezető egy faághoz erősített hosszabb [...]
Ez nem lehet igaz
Néhányan az ajtó előtt várnak. A szobában ma [...]
Dombon érik a dió
Ebben a játékban mindenki körbe áll. Elkezdik [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok párokba állva egy kört alkotnak, így egy belső és egy külső kör alakul ki. Mindkét kör a zene ritmusára mozogva az óramutató járásával megegyező irányba kezd haladni. A játékvezető jelére (ez lehet taps, kiáltás vagy más egyértelmű jel) a belső körben állók megfordulnak és az ellenkező irányba mennek tovább. A külső körben álló táncosok megtartják az eredeti irányt. Egy ideig így mennek körbe ellentétes irányba a zene ritmusára. A játékvezető egy következő jelére páros tánc következik: azonban nem az eredeti párral, hanem azzal, aki a jeladás pillanatában éppen az illető mellett áll. Természetesen az is lehetséges azonban, hogy ekkor mindenki megkeresse eredeti párját, illetve ezt lehet váltogatni is. A páros tánc szakasza után kezdődhet minden elölről. A táncos játékoknál nagyon fontos a zeneválasztás: olyan zenét válasszunk, amelynek az idősek számára "táncba hívó erejük" van, kellemes ritmusú, "örökzöld" dalokat. Sokan, akik a játék előtt azt mondják, semmiképpen sem akarnak táncolni, később a székükön ülve lelkesen mozognak a ritmusra, és másodszorra már örömmel elfogadják a táncba hívást. Erőltetni persze ezt sem kell és nem is lehet: az elutasításnak sok különböző, néha nehezen megfogalmazható oka van. A többi táncos öröme, jókedve és mozgása azonban - a táncnál talán még inkább, mint más játékoknál - ragályos lehet!
Játék információk

Célkitűzés: Ennek a játéknak nincs más célja, mint hogy a zene és a ritmus segítségével minél több idős ember érezze meg a mozgás örömét.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kazetta/CD, lejátszó
Játék: Tánc oda-vissza nyomtatása Tánc oda-vissza egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.