» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ballonjáték
A játékvezető bejelenti, hogy mindnyájan egy s [...]
Hogyan mondjam el?
A játékosokat három csoportra osztjuk, egész e [...]
Telefon
A kezdő játékos felveszi a képzelet­beli tele [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Ehhez a játékhoz a játékvezetőnek be kell szereznie egy vastag fóliát (olyasmit, mint amit a lakásfelújításoknál a padló letakarására használnak) vagy valamilyen stabil szövésű, nem nyúló anyagot (például függönyt). Ki kell vágni a megfelelő nagyságúra: egy kb. húszfős csoport esetén nagyjából 4x4 méter, azaz 16 négyzetméter javasolt, kisebb csoportoknál arányosan kisebb. Sarkait le lehet kerekíteni. A játékosok körben állva mindkét kezükkel feszesen tartják az anyagot. A kifeszített anyagra a játékvezető ráhelyez egy labdát. Legalkalmasabb egy kb. 20 cm átmérőjű egyszerű gumilabda. A játékosoknak a labdát ezután folyamatosan mozgásban kell tartaniuk, anélkül, hogy az leesne a fóliáról. A játékosok megpróbálják teljes felsőtestükkel megakadályozni a labdát abban, hogy a karjuk alatt, vagy két játékos között kiguruljon. Persze azért mindig van valahol egy lyuk, ahol a labda a padlóra tud gurulni. Ilyenkor újra fel kell helyezni a kifeszített anyagra. Ha mérjük az időt (ösztönző lehet, ha a csoport saját "rekordját" akarja megdönteni), látni fogjuk, hogy a labda "táncideje" lassan növekszik, arányosan azzal, ahogy a résztvevők ügyessége és érzékenysége nő, egyre jobban "ráéreznek" a játékra. Ha a fóliába vagy anyagba a középpontja és a széle között egy kb. 30 cmes lyukat vágunk, azzal jelentősen megnehezíthetjük a feladatot. Ha van elég anyagunk ahhoz, hogy egy lyukas és egy lyuk nélküli változatot is készítsünk, akkor lehetővé válik a feszültség fokozása: kezdhetünk az egyszerű kendővel, és ha a játékosok már belejöttek a játékba, akkor próbálkozhatnak a lyukassal is. Jó ötletnek tűnik, hogy a lyukas kendővel való játéknál a játékosok váltogassák a helyüket, hogy mindenki legalább egyszer a lyuk közelébe kerüljön, és így módja legyen a legnehezebb feladatot is kipróbálni.


Más változatban: A labdatáncoltatást ülő játékosokkal is játszhatjuk. Ehhez használjuk a lyuknélküli kendőt! Tegyünk rá először egy, aztán később egyre több, lehetőleg különböző labdát! Megfigyelhetjük, hogyan gurulnak a labdák, hogyan érintik meg egymást, összeütköznek és szétgurulnak, ahogy mindegyik "táncol", amíg külső ráhatás vagy egy másikkal való ütközés hatására megváltoztatja irányát vagy sebességét. Ez jó alkalom lehet arra, hogy a csoport szabadjára engedje a fantáziáját, filozofálgasson, meditáljon. Érdemes kipróbálni.

Játék információk

Célkitűzés: A cél, hogy a folyamatosan mozgásban tartott labda ne essen le a kifeszített anyagról. A mozgáskészséget, ügyességet és koncentrálóképességet tartja karban, és jó együttműködést igényel.

Tipus: ügyességi ügyességi RSS csatorna ügyességi nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Erős fólia vagy textil anyag, gumilabda
Játék: Labda táncoltatás nyomtatása Labda táncoltatás egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.