» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Keresd a helyed!
A csoport tagjai tulajdonságokból ellentétpáro [...]
Csendkirály
A játékosok laza kört állítanak, egy széket [...]
Érintés
A csoport tagjai körben ülnek. A vezető kezdi a [...]
Vérengzés
Kiválóan alkalmas ez a játék agresszív és ha [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Zü- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok sorban hangosan számolnak, mindenki egy számot mond. Az ötöst és annak minden többszörösét "zümm" szóval kell helyettesíteni. Ha azonban az illető számban szerepel is az ötös számjegy, akkor csak az ötöst kell zümmel helyettesíteni; vagyis például a 20 vagy a 30 helyén "zümm" szerepel, de a 25 például "huszonzümm" lenne, az 59 "zümmkilenc", az 55 pedig "zümmzümm". A számsorunk tehát valahogy így festene: 1-2-3-4-zümm-6-7-8-9-zümm-11-12-13-14-tizenzümm-17-18-19-zümm-21 ... 49-zümm-zümmegy-zümmkettő-zümmháromzümmnégy-zümmzüm-zümmhat ... A játékvezető figyel arra, hogy mindenki viszonylag gyorsan (pl. körülbelül három másodperc vagy megegyezés szerinti más időtartam) alatt mondja a számot, hiszen ha végtelenségig lehet gondolkodni, értelmét veszti a játék. Persze ezt a szabályt helyzettől és csoporttól függően érdemes rugalmasan kezelni. Ha valaki az elvárt időn belül nem mondja a következő számot, kiesik, és természetesen az is, aki téveszt. Az nyer, aki utoljára marad.


Más változatban: A játékot nehezíthetjük azzal, hogy további feladatot adunk a játékosoknak, például azt, hogy fel kell állni, és le kell ülni, miközben valaki azt mondja, hogy "zümm". Ennek alapján, ha a játékosok sikeresen eljutnak 55-ig, akkor az érintett játékosnak kétszer kell felállnia és leülnie. Ilyen kiegészítő feladatnak természetesen akkor van értelme, ha az eredeti túl könnyűnek bizonyult, és senki nem akart kiesni. Ha, éppen ellenkezőleg, a játékosok túl gyorsan esnek ki a körből, bevezethetjük azt a szabályt is, hogy mindenkinek három élete van, azaz csak a harmadik hiba után esik ki.

Még egyéb változat: Ha a "zümmögés" már nagyon jól megy, a játékot jelentősen tovább bonyolíthatjuk azzal, ha a hetes számot is helyettesítjük, méghozzá "bumm"-mal. Az eljárás ugyanaz, mint az ötös esetében, tehát a 7, a 21 vagy a 63 "bumm" lesz, a 27 "huszonbumm", a 71 pedig "bummegy". Érdekes esetek ott adódnak, ahol az ötös és a hetes találkozik: az 57 például "zümm-bumm" lesz, a 75 pedig "bumm-zümm". A 35 vagy a 70 helyett, amely mindkét számnak többszöröse "zümm-bumm"-ot mondunk. "Bummot" természetesen külön is lehet játszani, illetve a játékot tetszés szerint lehet tovább bonyolítani vagy egyszerűsíteni.

Játék információk

Célkitűzés: Gyors gondolkodást, koncentrálóképességet karbantartó-fejlesztő játék

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá
Játék: Zümm-zümm-bumm nyomtatása Zümm-zümm-bumm egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

nyugogoggy meg mit nyul a hurokba ez a game baszozás nevet viseli és 7 a bűvös szám amit ha elrontnak ....büfff eggy feles!!!!!!!!!!!!
2009-12-16 16:04:05
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Zü- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.