» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Lufiröplabda
A kötelet kb. 1,50 méter magasan rögzítjük, v [...]
Egérfogó
Az egyik őrs feláll sorban a szoba egyik felébe [...]
Megy a gyűrű
Körbe ülnek a játékosok, és egy embert kiveze [...]
Irányított lövedékek
Az őrsök elhelyezkednek a szoba négy különbö [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vir- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játék az ismert szóláncok egyike, úgy jön létre, hogy a mondott virágnév utolsó betűjével kell kezdődnie a következőnek. Például: rózsa, amarillis, szegfű, gerbera, aranyeső, őszirózsa és így tovább. Ha valaki nem tud mondani egy következőt, akkor kiesik, s a koszorú kisebb lesz. Érdemes megfigyelni, hogy kik azok, akik sokáig játékban tudnak maradni, és az elismerést számukra pozitív visszajelzésben megfogalmazni. Lehet úgy is játszani, hogy nem csak virágokból, hanem növényekből is fonjuk a koszorút, s lehet nem versengő módon, tehát nem kiesést figyelve csak arra koncentrálva játszani, hogy mennyi virágot, mennyi növényt ismerünk. Ennek a játéknak olyan leírását is lehet játszani, amikor a virágnevekhez beviszünk egy virágokat ismertető, a virágokról fotókat is közlő szép albumot, és a koszorúkötés után ezt nézegetjük. Máskor meg, különösen, ha a játékosok között van jó énekhangú, kiegészíthető a játék olyan dalok, nóták eléneklésével, melyeben szerepel egy vagy több virágnak a neve. Ezenkívül ki lehet egészíteni a játékot azzal, hogy megkérdezzük, ki tud valamit a virágok szimbolikus üzenetéről. A rózsa a szerelem üzenetét hordozza, de a dal is azt mondja, hogy "a rózsa azt jelenti, hű vagyok".
Játék információk

Célkitűzés: A memóriát lendületbe hozni és egymásra figyelni, hogy gyorsan, csatlakozva tudjuk a virágokból a koszorút megkötni.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Virágkoszorú nyomtatása Virágkoszorú egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Vir- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.