» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Öt a palackokon
Kb. 40 cm távolságra sorbarakunk több palackot. [...]
Ugróverseny
A minimum hat fős csapatok egymás melett libasor [...]
Helyzeteljátszások
El kell játszani bizonyos élethelyzeteket. A hel [...]
A varázsló irányít
Először elmondjuk a játék menetét, mely szeri [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ved- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A résztvevők két sorban ülnek kb. két méterre egymástól, egymással szemben. (Ha a játékosoknak jobbnak tűnik, magától értetődően ülhetnek körben, vagy asztaloknál is.) Minden játékos alaposan szemügyre veszi a vele szemben ülőt, és megpróbálja a testtartásának, valamint ruházatának olyan sok részletét megjegyezni, amennyit csak lehetséges. Két perc után az "A" sorban ülő összes résztvevő hátat fordít a "B" sorban ülő párjának, vagy egyszerűen csak becsukják a szemüket. Ez alatt a "B" sorban ülők (illetve ha nem sorban ülnek, a párok "B" tagjai) megváltoztatnak egy részletet testtartásukban vagy ruházatukon. A részletnek egyértelműen felismerhetőnek kell lennie. A csoportvezető megbeszélt jelére az "A" csoport visszafordul, illetve kinyitja a szemét, és egymás után megnevezik a partnerükön tapasztalható változást. Ezután megcserélődnek a szerepek: az "A" csoport változtat meg egy részletet a ruházatán vagy testtartásán, és a másik csoport próbálja meg felismerni. A szerepek így többször is cserélődhetnek a két csoport között, a résztvevők kedvéhez, idejéhez, befogadóképességéhez alkalmazkodva.


Más változatban: Ahelyett, hogy a társukat figyelnék meg, a párok felépíthetnek egymásnak tárgyakból egy csendéletet. Ekkor ezen a csendéleten figyelik meg a részleteket, és igyekeznek észrevenni a másik által végrehajtott apró változtatásokat, kiegészítéseket.
A játékvezető összeállíthat egy nagyobb csendéletet az egész csoport számára is, amelyet aztán többszörösen megváltoztat, amikor a játékosok becsukják a szemüket. A csoport együtt is megkeresheti a változásokat, vagy minden csoporttag felírja, amit észrevett, és a játék végén felolvassák.
Olyan csoportok számára, akik csak rövid ideje ismerik egymást, csekély a játéktapasztalatuk, esetleg egy játékdélutánon a szokásosnál szétszórtabbak és nyugtalanabbak, megfelelőbb lehet a játék alábbi leírása. A játékvezető kialakít egy csendéletet olyan tárgyakból, amelyeket a teremben talál, például asztal, szék, könyv, váza, ernyő, táska, kalap, bot és társaik. Kezdjük a játékot ezek közül kettővel. Már két tárgy kombinációja is sokfajta lehetőséget ad a változtatásra. Mutassunk be ezek közül minél többet, kérjük meg a résztvevőket, hogy figyeljék meg és írják le ezeket. Ezután hozzávehetünk egy harmadik tárgyat, ezt a hármas együttest is többféleképpen megváltoztatjuk, a résztvevők pedig, ezúttal is megfigyelik és leírják a változásokat. Az állókép minden további átalakítását most már maguk a játékosok végezhetik, hiszen most már tudják, milyen mértékű és típusú eltérések lehetnek az eredetitől. Az első játékost a játékvezető választja ki (vagy természetesen önként is jelentkezhet), és a játékos mindig kiválasztja az utána következőt. Kiválaszthatjuk persze a játékosokat valamilyen játékos formában, például egy megpörgetett üveg segítségével: akire az üveg nyaka mutat, az lesz a csendélet következő átformálója. Javasolt először nagyobb tárgyakkal kezdeni, és fokozatosan áttérni a kisebbekre. Jó, ha a játékosok minden változást azonnal megneveznek, ahogy felfedezték azt. Így minden résztvevő fokozatosan egyre nagyobb biztonságra tesz szert. A következő alkalommal, pedig esetleg már megpróbálkozhatunk a játék nehezebb, "önállóbb" leírásaival.

Játék információk

Célkitűzés: A játék frissítően hat a résztvevők megfigyelőkészségére és rövid távú memóriájára, de hozzájárulhat ahhoz is, hogy a csoporttagok jobban megismerjék egymást.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Vedd észre a részleteket! nyomtatása Vedd észre a részleteket! egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ved- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.