» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Zajkeltő tárgyak
A játékvezető és a játékosok, előre készü [...]
Ízlelés: teák, ivólevek
A körben ülők között elindítunk egy bizonyos [...]
Ha virág lennék
A körben ülők egyenként elmondják a nevüket, [...]
Mint a hinta, leng az inga
Mindenkinek adunk két korongot és elmondjuk, hog [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok keresnek a helyiségben kb. hat vagy több egyszerű, hétköznapi tárgyat. Egy nagy körbe lefektetik őket a padlóra. Ezek lehetnek például könyv, bot, újság, virágcserép, tányér, hasonlók. Ezután kitalálnak minden egyes tárgygyal egy bizonyos cselekvéssort, amit minden résztvevőnek pontosan meg kell figyelnie és ezt követően utánoznia. Egy lehetséges mozgássor például, ha a könyvet egy kézzel felemeljük, kinyitjuk, felolvasunk belőle egy mondatot, hangosan hallhatóan összecsapjuk, és két kézzel újra a földre helyezzük. Vagy: felvesszük a botot, pantomimszerűen eljátsszuk, mintha egy zenekart vezényelnénk vele, aztán megpróbáljuk felállítani a padlón. Miután ez természetesen nem sikerül, újra visszafektetjük a padlóra, úgy, ahogyan találtuk. Az újságból hajtogathatunk csákót, fejünkre téve sétálhatunk vele egy kört, majd levéve és eredeti újság formájára széthajtogatva visszatehetjük a padlóra. A lehetőségeknek természetesen csak a résztvevők fantáziája szab határt. A cselekvéssorokat kitalálhatja a csoport együtt is, vagy minden tárgynál egy másik játékos. Amikor a játékosok egymás után leutánozzák a megadott mozgássort, a többiek megfigyelik az illető tartását, kézmozdulatait, mimikáját. Érdekes látni, hogyan hoz ki minden játékos valami egyénit ugyanazokból a cselekvésekből. A felhasznált tárgyak számát tetszés szerint bővíthetjük vagy szűkíthetjük, a csoport "befogadóképességéhez" igazítva. Kezdésnek ajánlatos először csak egy tárgyat használni. Jobb, ha nagyvonalúan kezeljük a cselekvéssor utánzásának pontosságát - hiszen a lényeg az, hogy a játék szórakoztató legyen.


Más változatban: A tárgyakat úgy is használhatjuk, hogy minden játékos minden tárggyal egyegy különböző cselekvést hajt végre. A fejére teszi a könyvet és tesz vele néhány lépést, a bottal furulyázik, az újságot szalvétának használja és így tovább. A lényeg ekkor az, hogy ne ismételjen meg olyan cselekvést, ami már szerepelt. Így persze a később sorra kerülők dolga egyre nehezebbé válik, és egyre inkább szükségük van a fantáziájukra!

Játék információk

Célkitűzés: A játék megfigyelőkészségre és a rövid távú memóriára épít a cselekvések megfigyelésében és megismétlésében, a cselekvéssorok kitalálása pedig a fantáziánkat mozgósítja.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Környezetünkben található tárgyak
Játék: Tárgyak és cselekvések nyomtatása Tárgyak és cselekvések egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.