» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Kígyó
Négy egyenlő csapat sorakozik fel a szoba egy-eg [...]
Filléres kapitány
Két őrs egymással szemben asztalhoz ül. Az őr [...]
Szorítós
Kört alakítunk, és megfogjuk egymás kezét, eg [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékvezető előre elkészít kis papírlapokat, amelyekre szólások vagy közmondások első felét írta. Mindenki húz, vagy kap egyet ezekből, és meg kell mondania hozzá a másik felét. Ha ez nem sikerül, a csoport többi tagja segít, vagy együtt gondolkodnak egy-egy nehezebb, ritkább feladványon. Egy-egy érdekesebb, ritkább közmondás vagy szólás kapcsán beszélgetést is kezdeményezhetünk annak jelentéséről, használatának körülményeiről stb.


Más változatban: A játék másik célja kicsit nehezebb, de annál izgalmasabb. Egy játékos kimegy a teremből. A többiek kiválasztanak egy szólást vagy közmondást, s annak egy-egy szavát a csoportvezető kiosztja egy-egy játékosnak. Könnyebb, ha ezt szószerinti értelemben teszi, egy kis cédulára felírva az adott szót. Ezután behívják a kint lévő játékost. Ez a játékos kérdéseket tesz fel azoknak a játékosoknak, akiknél a közmondás szavai vannak. Kérdezheti őket bármiről, de a válaszolóknak a válaszba bele kell szőni a kapott szót, méghozzá ugyanazon alakban, ahogy a közmondásban, vagy szólásban szerepel. (Tehát ha a közmondásban "vermet" szerepel, akkor a válaszban is annak kell lennie, nem jó a "verem" vagy a "veremben"!) A kapott válaszok alapján kell kitalálnia a közmondást. Természetesen, ha ez nem sikerül elsőre, további kérdéseket tehet fel.

Játék információk

Célkitűzés: A verbális készség kopásának megakadályozása, illetve az emlékezet élénkítése rég nem hallott közmondások, szólások felidézésével.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kis papírlapok, amelyekre szólások, közmondások egyik felét írtuk, papír, ceruza
Játék: Szólások, közmondások nyomtatása Szólások, közmondások egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sz- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.