» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Csukott szemmel is megismerem
Elmondjuk a játékot, mely szerint most megprób [...]
Betűkocka
Néha készen is lehet kapni, de magunk is készí [...]
Ki vagy
Egy "kérdező" kiolvasásával kezdjük a játék [...]
Menekülés
Egy széles kört rajzolunk a szoba közepére, am [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Meg- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Biztosan van a csoportban, aki használta már azt a kifejezést, hogy "megeszem a kalapomat". Mit is jelent ez? Mikor szoktuk mondani? Ezeket, így bemelegítőnek érdemes megbeszélni. A játékban egy-egy tárgyhoz kapcsolódva gyűjtünk olyan szólásokat, közmondásokat, melyben az a tárgy vagy annak szinonimája szerepel. Itt most nem sorba megyünk, hanem jelentkezéssel és bekiabálással. Tehát, ha valakinek gyorsan eszébe jut a kalappal kapcsolatos következő szólás, akkor jelentkezik, és ha a játékvezető rábólintott, már mondja is. Ha úgy tűnik, hogy kifogytunk az ötletekből, akkor meg lehet állni és megbeszélni, hogy mi a jelentéstartalma ezeknek a szólásoknak és melyik volt újdonság bármelyikünk számára. Kis segítségül álljon itt néhány kalappal kapcsolatos szólás: Nem tűzi a kalapja mellé. Egy kalap alá veszi. Félrecsapta a kalapját. Kalapot tett a fejére. (Úrrá lett.) A késsel kapcsolatos mondások is szép számmal vannak. Beletörött a kése. Fél, mint kecske a késtől. Kést üt a szívembe. Nem jó a haragos ember kezébe kést adni. A játékhoz kiegészítésül igen jól használhatók a szólás-, közmondásgyűjtemények. Az is érdekes lehet, ha egy-egy ilyen könyvet könyvtárból kölcsönözve viszünk magunkkal, mert az ismereteinket is gyarapítja egy ilyen gyűjtemény átnézése. A közmondásokkal, szólásokkal kapcsolatban még sok játékváltozatot kitalálhatunk magunk is!
Játék információk

Célkitűzés: Az emlékezet megmozgatása annak segítségével, hogy a tárgyakat látva olyan szólásokat, közmondásokat gyűjtünk, melyekben ezek a tárgyak szerepelnek.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem elhagyhatatlan, de színesebbé teszi a játékot, ha beviszünk egy kalapot, egy kést, egy kabátot mint "látható" dolgokat.
Játék: Megeszem a kalapom nyomtatása Megeszem a kalapom egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Meg- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.