» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Teáskanna
A társaság körbe ül, a kör közepére, a föl [...]
Ki ő?
Valamennyi résztvevő háttal ül a körnek. Az e [...]
Névjáték labdával
A játékvezető indítja el a labdát, méghozzá [...]
Mi lenne, ha?
A pedagógus azt a javaslatot teszi a gyermekeknek [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kin- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Egy kivételével az összes játékos kört alkot. Szorosan egymás mellett állnak és a kör közepe felé néznek. A fennmaradó egy játékos a kör közepén áll. A körben állók a hátuk mögött ügyesen egymásnak adogatják a gesztenyét (vagy más tárgyat). A középen álló játékos feladata, hogy leleplezze a tárgyat éppen átadó játékost. Akit így "fülön csípnek", az lesz a következő a kör közepén, neki kell majd a tárgyat megtalálnia. A feladat egyszerűnek tűnhet, hiszen a tárgy átadása mozgással jár, könnyű észrevenni. Igen ám, de a többi játékost semmi sem akadályozza abban, hogy úgy tegyenek, mintha ők is éppen átadnák a tárgyat, így a középen állónak időnként valóságos Sherlock Holmesnak kell lennie az eldugott tárgy megtalálásához!


Más változatban: Izgalmasabb lehet a játék, ha két játékos áll a kör közepére. Ügyesebb játékosok pedig egyszerre két tárgyat is járathatnak körbe ellentétes irányban. Ilyenkor természetesen még nagyobb óvatosságra van szükség az átadásnál!

Játék információk

Célkitűzés: A kör közepén állónak megfigyelőkészségét és összpontosító képességét kell mozgósítania a körbeadogatott tárgy megtalálásához, míg a körben állóknak kézügyességre, jó együttműködésre és némi önuralomra van szükségük, hogy a tárgy hollétét eltitkolják.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Egy kisméretű tárgy, például gesztenye
Játék: Kinek van valami eldugnivalója? nyomtatása Kinek van valami eldugnivalója? egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kin- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.