» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Néma színház
Minden játékos kap egy cédulát, amelyre egy je [...]
Gyorsasági próba
Egy nagy kört rajzolunk és két gyereket a kör [...]
Akadályverseny vakon
Csapatonként egy játékosnak bekötjük a szemé [...]
Toll hullás
A játékmester beáll a szoba közepére kezében [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kar- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Az adventi időszakban a karácsonyra való ráhangolódás egyszerű játéka lehet ez a karácsonyi gyűjtögetős. Ebben a játékban nem valami konkrét dolgot gyűjtünk, hanem bármit, ami a karácsonnyal kapcsolatos akár személyes, akár általános szinten. Tehát az "ajándék"-szótól a "nagyanyám bejglijén" keresztül "Dickens: Karácsonyi ének"-éig bármi jöhet. Fontos, hogy a gyűjtés pergően és gyorsan menjen. A körben ülő játékosok a játékvezetőtől kiindulva sorban mondják mindazt, ami a karácsonyról eszükbe jut. Ha valaki olyat mond, ami a többiek számára nem evidens módon kapcsolódik a karácsonyhoz, a többiek kérhetik, hogy magyarázza meg az összefüggést (Például: "üveggolyó" - "Egyik nagybátyámtól gyerekkoromban mindig üveggolyókat kaptam karácsonyra.") Ami már elhangzott, azt nem lehet még egyszer elmondani. A gyűjtés kiterjedhet karácsonyi dalra, műalkotásra, versre, festménycímre, jellegzetes karácsonyi ételre, süteményre, szokásokra, szimbólumokra, bármire. Játszhatjuk úgy is, hogy akinek nem jut több az eszébe, az kiesik, esetleg zálogot ad, de a "tét" lehet egyszerűen az is, hogy hány körig bírjuk a gyűjtögetést.
Játék információk

Célkitűzés: Egy kis agytorna és memóriatréning, ami a karácsonyi hangulat megteremtésében és az emlékek felidézésében is segíthet.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Karácsonyi gyűjtés nyomtatása Karácsonyi gyűjtés egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kar- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.