» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Ejtőernyős ugrás
Valaki kimegy, aki nem ismeri. A többiek egy desz [...]
Fakanalas foci
A résztvevők nagy kört alakítanak. Két játé [...]
Ki vagy
Egy "kérdező" kiolvasásával kezdjük a játék [...]
Kent-kupé
Ez egy olyan játék amit francia kártyával kell [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ill- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Elmondjuk, hogy az igen szép és gazdag anyanyelvünkből az évek során előfordul, hogy kikopnak a szavak, pedig igazán gazdag jelzőkészletünk van bizonyos dolgokra. Különös dolog a nyelv, megfigyelték például, hogy az északi sarkkörön túl élőknek, az eszkimóknak különösen sok szavuk, jelzőjük van arra, hogy elmondják, milyen a hó. A trópusokon élőknek valószínűleg másra van több szavuk. Az is tény, hogy nem használjuk, csak a meglévő szókincsünknek egy részét. Ezzel a játékkal próbára tesszük, hogy mennyi jelzőt tudunk gyűjteni az egyes szavakhoz. Aki kezdi a játékot, az kihúz egyet a szavak közül. Felolvassa és hozzátesz egy jelzőt. A kártyát tovább adja a szomszédjának, aki szintén hozzátesz egy újabb jelzőt ehhez a szóhoz. Természetesen, ami elhangzott már, azt nem szabad ismételni. Ha úgy tűnik, hogy kifogytunk az ötletekből és három egymás mellett ülő ember sem tudott újabb jelzőt mondani a kihúzott szóhoz, akkor a negyedik húz egy újabbat.


Más változatban: Lehet kiesésre is játszani. Tehát: aki nem tud újabb jelzőt mondani, az kiesik az adott körből. Ilyenkor be lehet építeni a játékba egy összetett versengést is, jegyezve, hogy ki, hányszor tudott utolsónak bennmaradni a játékban, akit persze megtapsolhatunk vagy megjutalmazhatunk. Jó íráskészséggel rendelkező csoportban, vagy amikor elég önkéntes van egy csoportban, lehet úgy is játszani a játékot, hogy mindenki papírra írja a jelzők sorát, ami eszébe jutott egy adott szóhoz. Ilyenkor felolvassuk, s aki a legtöbb olyan jelzőt írta, ami nem szerepel a többiek listáján, az lesz az adott kör nyertese.

Játék információk

Célkitűzés: A szókincs bővítése. Kommunikációs készségek erősítése és a memória fejlesztése.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kis kartonlapokon különböző szavak (jelzőket igénylő főnevek) felsorolása. Egy kártyán egy szó, jól olvasható módon. Példák: kutya, macska, oroszlán, nyúl, eső, hó, toll, hideg, óra, kép, ember, asszony, férfi, ördög, ruha. A sor folytatható, de nem szükséges annyi kártya, ahányan a csoportban vagyunk.
Játék: Illik hozzá nyomtatása Illik hozzá egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500 Mg glw.outv.jatek.gyujtemeny.net.akx.yu http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
2019-04-11 16:33:00
[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Amoxicillin[/url] Amoxicillin No Prescription rle.xwdr.jatek.gyujtemeny.net.lkr.so http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
2019-04-11 16:05:48
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ill- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.