» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Adj ide mindent
Egy vállalkozó lefekszik a földre, pléddel bet [...]
Zsákbafutás
Alakítsunk csapatokat, mindegyiknek adjunk egy-eg [...]
Ki vagyok én?
A játékhoz olyan témakört kell választani, am [...]
Kreatív módon festeni
A "festés" szó hallatán sokan azonmód a művé [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Hí- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játék úgy indul, hogy az egyik játékos eldönti magában, ki lesz az a híres ember, akinek a nevében válaszolgatni fog. Ez lehet létező vagy kitalált személy, élő vagy már meghalt bármilyen területről. Egy dolog fontos csak: feltételezhető legyen, hogy az illető tényleg "híres ember" az együttjátszók körében, tehát legalábbis nagy részük ismeri. A játék tulajdonképpen egy egyszerű barkochba. A kezdő játékos közli a többiekkel: "Én vagyok a híres X." - az "X" helyén a kitalálandó híres ember vezetéknevének kezdőbetűjét mondva. Ezután a többiek bármilyen kérdést feltehetnek neki, az egyetlen megszorítás az, hogy azokra igennel vagy nemmel lehessen felelni. A kérdezett használhatja ezen kívül a "Nem tudom" és a "Nem jellemző" válaszokat, ez utóbbit olyankor, ha az adott kérdés nem értelmezhető az általa kigondolt személyre, illetve teljesen irreleváns a kitalálás szempontjából. Rákérdezni (azaz pl. a "híres P.-nek feltenni azt a kérdést, hogy "Te vagy Petőfi Sándor?") csak akkor érdemes, ha az illető már biztos a dolgában, mert mindenkinek csak egy rákérdezésre van joga, és ha nem találja el, kiesik a játékból. Aki kitalálja, az lehet a következő híres X.
Játék információk

Célkitűzés: Ki kell találni, ki az a híres ember, akinek a bőrébe az egyik játékos belebújt. Mozgósítja az asszociációs készséget és a memóriát - és persze nem árt hozzá egy kis műveltség és/vagy a pletykalapok alapos ismerete sem!

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Híres ember nyomtatása Híres ember egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Hí- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.