» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Betű KIM játék
A játékvezető 8-10 betűt ír fel a táblára, [...]
Mosolydobás
A csoport tagjai körben ülnek s egy összecsomó [...]
Itt a tíz!
A cserkészek egymás kezét fogva egy nagy kört [...]
Léggömb póló
A gyerekeket két csoportra osztjuk. A csoportokon [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Dal- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Vannak, akik sok dalt ismernek, szeretnek énekelni. A játékvezetőnek így lehetősége van arra, a közös éneklést összekapcsolja a memória megtornáztatásával. A játékvezető elkezd énekelni egy dalt, vagy népdalt majd azt, még mielőtt a végére érne, egy jellel, amelyben előre közösen megállapodtak, megszakítja. Ekkor a játékosoknak egy olyan dalt kell keresniük, amely a dal utolsó elhangzott szavának utolsó betűjével kezdődik. Akinek először eszébe jut ilyen, kezdheti is énekelni, majd a játékvezető a jellel ezt is megszakítja. E szabály szerint haladva szinte végtelen sok dal kapcsolható össze egy dallánccá. Természetesen úgy is meg lehet egyezni, hogy a dal szó közepén is megszakadhat, így az utolsó elhangzott betűk némileg nagyobb változatosságot mutathatnak, mint a szóvégiek, és így többféle hanggal kezdődő dal kerülhet bele a láncba.


Más változatban: Ha van a csoportban legalább két olyan személy, akik különösen szívesen énekelnek, akkor azok előre felkészülhetnek erre a foglalkozásra. ők lehetnek az irányítók és "előénekelhetik" a dalokat, így még hosszabb dallánc jöhet létre. Gyakorlott énekesek, akiknek nagy a repertoárjuk, nehezíthetik is a feladatot, szűkítve például a szóba jövő dalok körét mondjuk egy adott évszakhoz kapcsolódó dalokra, karácsonyi dalokra, szerelmes dalokra stb.

Játék információk

Célkitűzés: A közös éneklés könnyen teremt jó hangulatot és érzelmeket hív elő. Ez a játék ezen kívül az újabb és újabb dalok felidézésével memóriatréningként is szolgál.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá
Játék: Dallánc nyomtatása Dallánc egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Dal- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.