» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Elefánt a porcelánboltban
Mindannyian hallottuk már ezt a mondást, hogy va [...]
Csoportbank
Minden résztvevő megkapja a Tájékoztató egy p [...]
Csatt!
A cserkészeket két csoportra osztjuk, majd a já [...]
Névjegykártya
Minden játékos készít magáról egy "névjegyk [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tö- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Elmondjuk, hogy minden csoportban, így a mi csoportunkban is sok a közös emlék, vannak már hagyományaink, van olyan, amire szívesen emlékszünk vissza. Jól esik, ha ezeket néha felidézzük. Hogy hosszú ideig megmaradjon a történetünk, most leírjuk. Előveszünk egy nagyobb méretű, vonalas lapot és erre jegyezzük fel történetünket, de úgy, hogy mindenki csak három mondatot ír a kezdetektől mostanáig eltelt, közös időről. Elindítjuk a lapot, de igazán izgalmassá az teszi, hogy letakarjuk a papír hajtogatásával a leírt első három mondatot és ehhez teszi hozzá a következő játékos a maga mondatait. Ha lassúnak találjuk, azt is megtehetjük, hogy több kisebb csoportban dolgozunk. Ilyenkor fel lehet osztani a hónapokat, például a januárban induló játékcsoport első két hónapjával foglalkozik az első asztal, második két hónapjával a második, és így tovább. Mikor elkészültek a történetek, akkor vállalja valaki a felolvasást, de hagyjunk neki egy kis időt, amíg kétszer, háromszor el nem olvassa magában a különböző kézírásos szövegeket.


Más változatban: Úgy is lehet megalkotni a csoport történetét, hogy szóban mondjuk el, mint egy közösen elmondott mesét. Ilyenkor se mondjon egy-egy ember többet, mint négy-öt mondat. Ez a közös mese jó alkalmat kínál a visszatekintésre és a csoport együtt töltött idejének lezárására is.

Játék információk

Célkitűzés: Közösen felidézni a csoport élményeit, nevezetesebb eseményeit.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Papír, ceruza, esetleg radír, vagy ha nem írjuk a történetet, hanem csak meséljük, érdekes lehet magnetofon-felvételt készíteni róla.
Játék: Történetírás felidézéssel nyomtatása Történetírás felidézéssel egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tö- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.