» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Rókahurok
Olyan mély lyukat ásunk, hogy a labda ne látssz [...]
Bolygó hollandi
Mindannyian, kettő kivételével, álljunk körbe [...]
Körjáték 4 kapuval
Hatos csoportokat alakítunk ki, és közülük ki [...]
Nyíló kapuk
Minél nagyobb a csoport, annál érdekesebb ez a [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Ebben az egyszerű, szórakoztató játékban, a játékosoknak úgy kell válaszolgatniuk a játékvezető vagy egy játékostársuk kérdéseire, hogy közben nem mondanak ki egy közösen választott tiltott szót. A csoport a játék megkezdése előtt megegyezik abban, hogy egy - lehetőség szerint minél hétköznapibb, egyszerűbb - szót tabunak nyilvánítanak. Ez lehet akár az "és" vagy az "az" is, de bármi más is. Ezután a játékvezető vagy az egyik játékostárs bármiről kérdezheti a játékosokat, akiknek válaszukban el kell kerülniük a tiltott szót. A kérdező persze éppen ellenkezőleg, megpróbálja úgy feltenni a kérdéseit, illetve úgy elterelni a figyelmet, hogy a válaszban rábírja a többieket a tabu kimondására. Aki kimondja a tiltott szót, vagy túl sokáig gondolkozik, miközben megpróbálja úgy átformálni megkezdett mondatát, hogy kikerülhesse a tabu szót, az kiesik. Az nyer, aki utolsónak marad benn a játékban.


Más változatban: Előfordulhat, hogy a feladat túl könnyűnek tűnik egy csoport számára, és így a játék nem túlságosan izgalmas. Ekkor meg lehet azzal próbálkozni, hogy nem tabu szót, hanem tabu betűt választunk. A betű kiválasztása történhet például úgy, hogy csukott szemmel, egy tollal az újságra bökünk. A játéknak így kétféle változata lehetséges. Az egyikben az a szabály, hogy olyan szavakat nem szabad a játékosoknak kimondaniuk, amelyek tartalmazzák a tabunak nyilvánított betűt. Ez általában igen nehéz feladatnak bizonyul, és lerövidíti a játékot, mert a játékosok rendszerint sokkal gyorsabban esnek ki. A másik esetben az a szabály, hogy nem szabad kimondani a tabu betűvel kezdődő szavakat.

Játék információk

Célkitűzés: Az a feladat, hogy úgy fejezzük ki magunkat, hogy közben nem mondunk ki egy bizonyos szót vagy betűt, jótékony hatással van az összpontosításra és a verbális készségekre.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Papír, írószer
Játék: Tabu nyomtatása Tabu egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Kiváló játék, és nagyon jó az oldal is !
2009-07-27 21:46:04
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Tab- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.