» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Tabló
Szabad mozgásból adott jelre mozgásstop, majd a [...]
Névépítés
A játékosok körben ülnek, a játékvezető kij [...]
Adj ide mindent
Egy vállalkozó lefekszik a földre, pléddel bet [...]
Rokonszenves hangforrás
Helyszín: Mivel a résztvevők "vakon" mozognak, [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ame- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Tulajdonképpen a "Most mutasd meg" egy változata az "Amerikából jöttünk" néven közismert játék is. Itt a játékosok valamilyen foglalkozást, tevékenységet mutogatnak el a többieknek, méghozzá párban. Két játékos kimegy a teremből. Kint megegyeznek abban, hogy mit fognak elmutogatni. Az elmutogatott tevékenységnek két szóból kell állnia, és ennek a két szónak a kezdőbetűit meg is kell mondaniuk a többieknek. A szobába visszamenve azt mondják: "Amerikából jöttünk, híres mesterségünk címere: Á. Gy.", ami mondjuk ebben az esetben, lehet az, hogy "állatokat gyógyít". Ezután pantomimszerű mozgással megpróbálják bemutatni az általuk választott tevékenységet. Itt nincsenek olyan egyezményes jelek, mint a klasszikus "Most mutasd meg"-nél, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne azokat ennél a játéknál is alkalmazni. Jellemzőbb azonban, hogy egyben, a tartalma felől közelítve (tehát nem szavanként) mutogatják el "mesterségüket". A többiek találgatnak, kérdéseket is tehetnek fel, de erre itt is csak fejrázás vagy bólogatás lehet a válasz. Ha valaki kitalálta, ő mehet ki következőnek. Ehhez választhat magának egy párt a többiek közül, de felválthatja az előző páros egyik tagját is.


Más változatban: Legjobb, ha egy őrs játssza. Ketten kimennek s választanak maguknak egy "mesterséget", mely két szóval fejezhető ki (Például: cipőt tisztítani.) Azután bejönnek s mondják: "Amerikából jöttünk. Mesterségünk címere (itt a két szó kezdőbetűjét mondják): c.t." Azután kézzel-lábbal némán mutatják mesterségüket, most például a cipőtisztítást. Aki a gondolt mesterséget kitalálja, az megy ki, miután maga mellé társat választott. Álljon itt pár ilyen jól bemutatható mesterség: ruhát kefélni, gombot varrni, kezet mosni, fogat tisztítani, versenyt futni, könyvet olvasni stb.

Játék információk

Célkitűzés: Ez a játék kiváló agytorna, segít feleleveníteni régebbi ismereteket, műveltségelemeket. Nehézségi foka lényegében a feladványok nehézségétől függ.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem szükséges
Játék: Amerikából jöttünk nyomtatása Amerikából jöttünk egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

Ezt mi is játszottuk
2012-03-12 17:18:38
Ezt mi is játszottuk
2012-03-12 17:17:49
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ame- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.