» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Néma színház
Minden játékos kap egy cédulát, amelyre egy je [...]
Mi lenne, ha?
A pedagógus azt a javaslatot teszi a gyermekeknek [...]
Harciszekér verseny
Egy 8-as alakú egy méter széles pályát rajzol [...]
Hapci!
A hat fős csoportok tagjai egy csapat kivételév [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékosok egy asztal körül ülnek. Egy játékos vagy a játékvezető találomra kiválaszt egy betűt. Ezzel a betűvel kell szavakat gyűjteni egy megállapodás szerinti kategóriában. Ez lehet, például élőlény, foglalkozás, bútordarab vagy "bármi, aminek lába van" innen származik a játék neve. Megadott idő alatt minél több ilyen szót kell összegyűjteni. Ez a megadott idő általában 2 perc. (Megegyezés szerint lehet több is, de ne legyen túl hosszú, mert egy idő után úgysem jutnak új dolgok a játékosok eszébe, viszont elterelődik a figyelem.) Minél szokatlanabb, ritkább dolog jut eszünkbe, annál jobb. Mindenki felírja egy papírra a szavakat, amelyek eszébe jutottak. Ha például lábbal rendelkező "T" betűseket keresünk, eszünkbe juthat a teve, a tévéállvány, a távírász, a tigris, a tanár, a tehenész és még sok egyéb. Ugyanígy gyűjthetünk például "füles", "fejes" vagy más dolgokat is. A megadott idő leteltével az első játékos, majd utána sorban a többiek is, felolvassa a listáját. Az elhangzott szavakat mindenkinek ki kell húznia a saját listájáról. A második stb. játékos így értelemszerűen csak a még el nem hangzott szavakat olvassa fel azok közül, amiket összegyűjtött. A végén össze kell számolni, kinek hány szó maradt a listáján, és az nyer, akinek a legtöbb olyan szó jutott eszébe, ami senki másnak.


Más változatban: Lehet úgy is játszani, hogy nem írjuk le a szavakat, csak mondjuk egymás után. Aki nem tud gyorsan mondani valamit, aminek lába van és a megadott betűvel kezdődik, az kiesik ebből a körből. A versengést úgy is be lehet hozni a játékba, hogy aki a legtovább bennmarad, az kap egy zsetont, s aki több körből a legtöbb zsetont összegyűjti, az lesz a győztes. Könnyíteni viszont úgy lehet a játékot, hogy nem szabjuk meg a kezdőbetűt, csak gyűjtünk először "lábas" dolgokat, majd "füleseket", "fejeseket" és így tovább.

Játék információk

Célkitűzés: Gondolkodást serkentő, agyat tornáztató játék.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Papír, ceruza
Játék: Lábas nyomtatása Lábas egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Lá- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.