» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Intellektuális játék
Két, egyenlő létszámú csapatot alkotunk, majd [...]
Biztonság-sziget
A játékosok közül kijelölünk valakit, ő les [...]
Sebesülések
A cserkészek párosával felállnak. Az egyik já [...]
Ötletbörze / Brainstorming
A négy alapelv:
Az ítélkezés felfüggeszt [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kar- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Az asztalnál körben ülő játékosok képzeletben a következő jelenetet játsszák el: Karácsonyi összejövetelre gyülekezünk. A szoba közepén áll a feldíszített karácsonyfa. Sorban érkeznek a vendégek. Mindenki egy ajándékot hoz, amit érkezésekor letesz a fa alá. Az ajándékok azonban nincsenek "megcímezve". Amikor már mindannyian együtt vagyunk, odamegyünk a fához. Sorban mindenki kiválaszt egyet az ott elhelyezett ajándékok közül, és odaadja valakinek, akihez érzése szerint illik az az ajándék, vagy úgy gondolja, hogy szüksége van rá. Csak egy szabály van: senki sem adhatja át a saját maga által hozott ajándékot! A játék tehát két körből áll. Az első körben mindenki elmondja, milyen ajándékot tesz le a fa alá, valahogy így: "Én hoztam egy pár meleg kesztyűt." "Az én ajándékom egy érdekes könyv." stb. Közben mindenki igyekszik a lehető legtöbbet megjegyezni a többiek által mondott ajándékok közül. Amikor mindenki elmondta, mit hozott, jön a második kör, amelyben mindenki "átadja" egy általa választott játékostársnak az ajándékok egyikét: "Én Évának szeretném átadni a cicás falinaptárt." "Istvánnak adom a könyvet, mert tudom, hogy nagyon szeret olvasni." Természetesen minden csoporttagnak kell kapnia ajándékot, és senki sem kaphat kettőt. A játékot különösen ajánljuk az adventi időszakban; a kellemes hangulat megteremtéséhez egy-egy fenyőág vagy gyertya is hozzájárulhat.


Más változatban: Ha a csoport nagyon sok játékosból áll, akkor az utoljára sorra kerülőknek már nagyon nehéz dolguk van. Ezért az "ajándékátadást" a játékvezető időről időre megszakíthatja azzal, hogy "Nézzük meg, mi is van még a fa alatt!", és így a játékosok közösen megpróbálhatják összegyűjteni a még ki nem osztott ajándékokat, megkönnyítve ezzel a további játékosok dolgát. Ha viszont nehezíteni akarjuk a feladatot, azt is kiköthetjük, hogy senkihez nem kerülhet vissza az általa hozott ajándék.

Játék információk

Célkitűzés: Miközben képzeletbeli ajándékainkkal igazi örömet szerezhetünk egymásnak, a játék kiválóan alkalmas a rövid távú memória trenírozására is.

Tipus: memóriafejlesztő memóriafejlesztő RSS csatorna memóriafejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Karácsonyi ajándék nyomtatása Karácsonyi ajándék egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Kar- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.