» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Bókutalvány
A fiúk érkezéskor kapnak három üres "bókutal [...]
Selejtező
A játékmester a szoba egyik végében áll, láb [...]
Kíváncsi kocka
Először az A-jelű játékos dob a kockával, a [...]
Becslés verseny
A vezető különböző tárgyakat mutat fel vagy [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Elm- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Valószínűleg többen vannak, akik már nem vezetnek önálló háztartást, vagy esetleg csak a hét végén főznek. De az is biztos, hogy többen jó háziasszonyok voltak, vagy a férfiak között is akad, aki tudott főzni, méghozzá nagyon jól. Ebben a játékban ezekre az ismereteinkre és emlékeinkre koncentrálunk. Valaki a játékosok közül elgondolkozik azon, hogy mi volt az az étel, amit nagyon finomra tudott elkészíteni és gyakran is főzte. Sőt, családtagjai, vagy ismerősei körében híres is volt arról, hogy ezt a bizonyos ételt ő főzi a legjobban. Ez lehet egyszerű étel is, lehet olyan is, ami "hamarjó", ha az embernek kevesebb az ideje. A játékos, aki kezdi a mesélést, nem mondja meg az étel nevét, hanem elkezdi azzal, hogy "elmentem a piacra és vettem ..." és felsorolja az ételhez valókat. A többiek figyelnek, és ha valaki rájön, hogy mi az, az étel, amihez a hozzávalókat megvette, akkor közbeszól, hogy "stop" és megpróbálja azt megnevezni. Ha nem sikerül, akkor még hármat kérdezhet, de erre a mesélőnek csak igennel vagy nemmel szabad felelnie. Ha nem talált, akkor ez a rákérdező játékos kiesik. Ha kitalálta, hogy melyik ételről van szó, akkor ő lesz a következő mesélő, aki elmegy a piacra. Még a játék kezdetekor mondjuk el, hogy szabad segíteni a "kitalálóknak", tehát az első körben nem a megnehezítés a lényeg. Ilyenek például sokat jelenthetnek, hogy vettem egy egész kacsát, almából egy szemet, káposztát, hagymát, krumplit, kevéske tejet, vajat. Só, cukor és ecet volt otthon, azt nem kellett vennem. Ez ugye kacsasült, burgonyapürével és párolt káposztával. Ha marhahúst "veszünk", akkor segíthetünk azzal, hogy mely részből a legfinomabb az az étel, vagy azzal, hogy "megkértem a hentest, hogy szeletelje fel". Természetesen arra fel kell készítenünk a játékosokat, hogy a főzési szokások különbözőek, egy-egy étel elmondásánál lehet beszélni arról, hogy ennek ki, milyen változatát ismeri, vagy milyen fűszereket szokott használni az említetteken kívül.
Játék információk

Célkitűzés: Felidézni azt, hogy mely ételekhez mi mindent kell bevásárolni a piacon, boltokban, akkor, ha otthon üres a spájz és a hűtőszekrény.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Nem kell hozzá.
Játék: Elmentem a piacra nyomtatása Elmentem a piacra egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

és ezután elmennek egy étterembe, mert annyira megéheztek már :-)
2009-08-25 15:32:18
három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Elm- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.