» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
A közös dolgok összekötnek
A játékosok kellemes zene hangjára sétálgatna [...]
Számos csomóverseny
A cserkészek egymással szemben két sorba állna [...]
Tabló
Szabad mozgásból adott jelre mozgásstop, majd a [...]
Varázsló
Nagyobb, zárt teremben lehet játszani, vagy a sz [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bet- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A játékot először csak egy dobókockával próbáljuk ki, majd ha sikeresnek bizonyul, akkor használjunk csak két dobókockát. A csoport tagjai húznak egy betűt a betűkészletből és dobnak a dobókockával. Ahányat dobtak, annyi szót kell mondani, olyat, ami a kihúzott betűvel kezdődik. Vigyázzunk nagyon, hogy ne csak főneveket, hanem jelzőket és más szófajokat is mondjunk. Mindenki megjegyzi a maga által kitalált szavakat. (A szavak változatát csak akkor kínáljuk fel, ha vannak önkéntesek, akik segítenek írni.) Ha körbeértünk és mindenkinek van minimum egy és maximum hat, azonos betűvel kezdődő szava, akkor jöhet a játék második része. A jól megjegyzett szavakból most mindenki alkosson egy mondatot. Kötőszavakkal, jelekkel, ragokkal ki lehet egészíteni a mondatot. Nagyon vicces mondatok tudnak így megszületni az egymással alliteráló szavakból. A legjobbakat felírjuk és eltesszük, hátha máskor is jót nevetünk rajtuk. Példaként elmondok egyet, amit egy régebbi csoportban hallottam. Tehát hatot dobott a mondat alkotója, és a "D" betűt húzta. A mondat így szólt: Dóra darázs dereka delejezte Dezsőt Debrecenben.
Játék információk

Célkitűzés: Memóriapróba és az ötletesség, a nyelvi alkotókészség kipróbálása.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Két dobókocka és betűkészlet a magyar ábécé betűivel.
Játék: Betűjáték, dobókocka, szavak és mondatok nyomtatása Betűjáték, dobókocka, szavak és mondatok egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Bet- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.