» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Gumiember
Helyszín: szőnyeg vagy szőnyegpadlós terem
Ez a nóta körbejár
A társaság együtt énekli az átvezető szöveg [...]
Cserkésztörvény
Tíz cserkész körbe ül és mindegyik egy törv [...]
Szigetek
Elhelyezünk a földön négy-öt szétterített [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ass- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A hívószavakat tartalmazó kártyákból mindenki húz egyet. Elolvassa és nem sokat töprengve gyorsan felírja az adott szóval kapcsolatos szabad asszociációit. Erre ne hagyjunk több időt két percnél. (Ha az írás nehézségekbe ütközik "íródeáknak" felkérhetjük a csoportban lévő önkénteseket.) Most egy nagyon érdekes dolog következik, mert véletlenszerűen párokat hozunk létre a csoportban, akik leülnek egymás mellé, négyszemközt megbeszélik a szabad asszociációik két perc alatt elkészült listáját, és megalkotnak egy történetet, amelyben mindkettőjük által asszociált szavak szerepelnek. Sok ötletesség és fantázia szükséges ahhoz, hogy egymástól eléggé távol eső szavak felhasználásával, azok kombinálával egy érthető történetet alkossunk. Ha elkészült a "mű", felolvassuk a csoportnak.


Más változatban: Lehet egyszerűen csak az asszociációkat elmondani. Elindíthatjuk például az "egészség" szót és ehhez mindenki elmond egyet az asszociációi közül. Egy körnél tovább ne asszociáljunk ugyanarra a szóra, hanem válasszunk egy következőt. Érdekes lehet azt megbeszélni, hogy milyen érzés volt hallgatni az asszociációkat, milyen gondolatok fogalmazódtak meg bennünk egy-egy szó után.

Játék információk

Célkitűzés: A szavakra való gyors és szabad asszociációk rögzítése, majd ügyes kombinációval az előhívott szavakból egy történet megírása már páros munkában.

Tipus: gondolkodtató gondolkodtató RSS csatorna gondolkodtató nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kis kártyákon, jól olvashatóan a "hívószavak" felírva, lehetőleg legyen annyi hívószó, mint a csoportlétszám. Példák a hívószavakra: gazdag, idő, kaland, egészség, betegség, család, küzdelem, börtön, étel, ember, mozgás, álarc, játék, szabadság, folyó, ital, otthon, hazugság, élet, szeretet, szegény, pihenés, munka, természet.
Játék: Asszociáció/kombináció nyomtatása Asszociáció/kombináció egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Ass- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.