» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Hotelportás
A játékban az nyer, aki legjobban észben tudja [...]
Miről szóljon a nóta?
A játékvezető egy szót mond, a játékosok ped [...]
Ismételd a játékot!
3-5 személyt kiküldünk. A körben egyvalaki elj [...]
Ki van a telefonnál?
Egymásután telefonálnak egymással a párok, is [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sze- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: Elmondjuk, hogy ez a játék arra is szolgál, hogy a tapasztalatainkat felhasználva megmutassuk, hogy az idő folyamán milyen jól megtanultuk a távolságokat becsléssel megállapítani. A játékosok zenére sétálgatva elindulnak a teremben. Ha a zene megáll, akkor ők is megállnak ott, ahol vannak. Ha nincs zene, akkor a megállás történhet tapsra vagy más jelzésre is. A játékvezető és segítője ebben a játékban nem vesz részt, hiszen ők lesznek azok, akik mérik a játékosok egymástól való távolságát. A távolságbecslés sorrendjét úgy alakítjuk ki, hogy először az egymáshoz legközelebb eső játékos becsüli meg társának a tőle való távolságát. Ezt felírjuk, majd a második játékos, helyéről el nem mozdulva megteszi a következő távolságbecslést. Így megyünk tovább, míg mindenki nem mondta ki centiméterekben mérve a hozzá legközelebb eső játékos távolságát. Ha ez megtörtént, akkor jöhet az eléggé izgalmas mérés. A viták elkerülése végett lehet egy krétával kis jelet húzni a cipőorrhoz a földön, hogy az volt a mérés kiinduló pontja. A mért eredményeket is felírjuk, majd következik az értékelés. Ekkor megnyitjuk a táblán a harmadik oszlopot, ahol a becsült és a mért távolság közötti eltérést írjuk fel, centiméterben, majd megállapítjuk a sorrendet, vagyis, hogy ki tévedett a legkevesebbet, ki lett a második, ki a harmadik és így tovább. Az a tapasztalat ezzel a játékkal kapcsolatban, hogy az idősek alig tévednek néhány centit, tehát nagyon kell figyelni a pontos mérésre. Ügyeljünk arra, ha rövidlátó is van a csoportban. őt megkérhetjük arra, hogy legyen ellenőrző, vagy más módon segítsen, vagy a játékvezető segítsen neki, de ne kerüljön hátrányba jobban látó társai között.
Játék információk

Célkitűzés: Szemmértékkel megállapítani a játékosok egymás közötti távolságát.

Tipus: érzékszerv fejlesztő érzékszerv fejlesztő RSS csatorna érzékszerv fejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): A játékhoz vidám indulózenét használjunk és szükséges egy jól használható mérőszalag is, valamint egy nagy csomagolópapír, ahova az egyik oszlopba feljegyezzük a becsült távolságokat, a másik oszlopba meg a mért távolságokat.
Játék: Szemmérték - a távolságbecslés próbája nyomtatása Szemmérték - a távolságbecslés próbája egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Sze- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2021. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.