» Játékgyűjtemény RSS csatornák Könyjelzőbe vele!
Ajánljuk Neked!
 
Játék ajánló
Illatozó székek
A társaságból valaki - előre megbeszélve - ki [...]
Biztonság-sziget
A játékosok közül kijelölünk valakit, ő les [...]
Híres ember vagyok
A kiscsoportban mindenki elmond egy történetet a [...]
Irányított szoba
A szoba négy falának mindegyikén kijelölünk e [...]
 
Legelső játék oldal Előző játék oldal Mos- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldalJátékszabály: A szaglás romlásában a levegő szennyezettsége is közrejátszik, keveset vagyunk olyan környezetben, ahol különlegesen tiszta a levegő. Ezzel a játékkal próbára tehetjük szaglásunkat, s azt is kipróbálhatjuk, hogy emlékek felidézésével együtt hogyan tudjuk beazonosítani az illatokat.
Nagyon jellegzetes, könnyen azonosítható illattal kezdjük a játékot. Az üvegből csöppentsünk egy papír zsebkendőre, és indítsuk el megszagolni. Ha valaki nem ismeri fel, adja tovább. Ha felismeri, akkor se mondja meg, hogy mi az illat, hanem mondjon el róla egy jellemzőt. A másik, aki megszagolja, lehet, hogy így már könnyen hozzá tud tenni egy másik jellemzőt. Csak ha három jellemző elhangzott, akkor szabad kimondani, hogy milyen illatról van szó. Ekkor érdemes az eddig használt papír zsebkendőt az ajtón kívül letenni egy szemetesbe, és újabb illatot elindítani.
Igen jellegzetes például a fahéjillat. Az első azt mondja, hogy süteményre emlékezteti, a második, hogy forralt borba is szoktak tenni belőle, a harmadik meg azt, hogy a tejbedara megszórására vagy a gombóc megszórására is használják őrölt porcukorral összekevert változatát. Persze, lehet, hogy nem megy ilyen egyszerűen, de a citrusfélékre, levendulára, rumaroma illatára, fenyőillatra igen gyorsan rá szoktak ismerni az emberek.
Érdekes az, amikor nem csak az illatok felismerésére törekszünk, hanem az illatok kapcsán felidézett érzéseinket, gondolatainkat is megosztjuk egymással. A levenduláról például nem csak a fehérnemű és a szekrény illata juthat eszünkbe, hanem a korábban használt parfüm, vagy a szerelem emlékeit is idézheti ez az illat. Ha leveleket használunk, akkor vegyük kézbe, tapogassuk, morzsolgassuk, de mindezt bekötött szemmel.
Játék információk

Célkitűzés: Az illatok felismerésével együtt emlékek felidézése.

Tipus: érzékszerv fejlesztő érzékszerv fejlesztő RSS csatorna érzékszerv fejlesztő nyomtatása
Létszám: tetszőleges
Korosztály: tetszőleges
Játékidőtartam: tetszőleges
Kellék(ek): Kis üvegek, melyek illóolajakat tartalmaznak, és a feliratot leragasztottuk, csak számok szerepelnek az üvegeken. Szükség van még néhány papír zsebkendőre, vannak illatok, melyeket jobb, ha erre csöpögtetünk, mert különben nagyon intenzívek és kevésbé beazonosíthatók. Nyáron lehet zöld fűszereket, zöld leveleket is használni, például diófa levelét, kakukkfüvet, borsmentát, fodormentát vagy nagyon jellegzetes illatú virágot.
Játék: Most is érzem az illatát? nyomtatása Most is érzem az illatát? egyedi RSS csatornája

  ?


HozzáfüzésekHozzáfűzések

három+2? (számmal)
Csak a latin ABC betűi, számok, valamint csak a ?, !, . írásjelek írhatóak be!
 
[Fel]
Van ám még ennél jóval több játék is!
Legelső játék oldal Előző játék oldal Mos- ||   Következő játék oldal  Legutolsó játék oldal

Honlap készítés, Tárhelyszolgáltatás. Az oldal a gyűjtemény.net lapcsalád tagja.
© 2009-2020. Játékgyűjtemény - minden jog fenntartva! Beleértve a másolást, az adatrögzítő rendszerben való tárolást is. Kizárólagosan non-profit célra használható fel az oldalon található összes játék, játékszabály.